HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Pasta primavera, odnosno proljetna tjestenina recept je koji Kris Jenner obožava spremati za svoju obitelj, čemu smo mogli svjedočiti u brojnim epizodama reality showa Keeping Up With The Kardashians. Slavna “mamađerica” najviše voli kad se sva njezina djeca i unučići okupe za stolom, a premda im godinama servira tortu od limuna “iz kutije” i glumi da je to njezin originalni recept, tjesteninu s povrćem sprema od početka do kraja, uz puno ljubavi.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Ovaj celebrity recept izuzetno je jednostavan za pripremu, a usto i zdrav – savršen kao priprema za proljeće, godišnje doba u kojem želimo izgledati i osjećati se bolje.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Kris Jenner svoj je recept otkrila za portal Poosh svoje najstarije kćeri Kourtney Kardashian, a mi ga donosimo vama.

Pasta primavera na način Kris Jenner

Iskopirajte recept za tjesteninu koju Kris Jenner obožava poslužiti svojoj obitelji.

PROČITAJTE: Brancin s povrćem – Dorin Zelenika otkrila recept zbog kojeg je i njezin suprug zavolio ribu

SASTOJCI:

  • Vaša omiljena tjestenina (Kris Jenner koristi farfalle)
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 velike mrkve, narezane na komade
  • Pola glavice brokule izlomljene na cvjetiće
  • 1 tikvica, prepolovljena po dužini i izrezana na oblik polumjeseca
  • 1 crvena paprika, izrezana na trakice
  • 1 zelena paprika, izrezana na trakice
  • 1 žuta paprika, izrezana na trakice
  • 1 češanj češnjaka, smljevenog
  • Sol i svježe mljeveni crni papar – po želji
  • Pola šalice svježe ribanog parmezana, plus još za posluživanje
  • Pola šalice nasjeckanog svježeg bosiljka

UPUTE:

Zakuhajte veliki lonac posoljene vode na jakoj vatri. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne budu al dente.

Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte mrkvu i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne omekša oko pet minuta.

Dodajte brokulu i tikvicu i kuhajte nepoklopljeno uz povremeno miješanje dok ne omekša još oko tri minute.

Dodajte crvenu, zelenu i žutu papriku i kuhajte, često miješajući, dok ne omekša, oko pet minuta.

U zadnjih nekoliko minuta pečenja umiješajte češnjak.

Začinite solju i paprom po ukusu.

Maknite s vatre, a tavu djelomično pokrijte poklopcem kako bi povrće ostalo toplo.

Kada je farfalle gotov, izvadite i ostavite pola šalice vode za tjesteninu. Farfalle dobro ocijedite.

Vratite tjesteninu u lonac. Dodajte povrće, parmezan i bosiljak.

Dobro promiješajte, dodajte toliko vode od kuhanja da se sir otopi u lagani umak.

Ponovno začinite solju i paprom po ukusu.

Poslužite vruće, s još parmezana sa strane.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Dobar tek!

druge vijesti