HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Pasta primavera, odnosno proljetna tjestenina recept je koji Kris Jenner obožava spremati za svoju obitelj, čemu smo mogli svjedočiti u brojnim epizodama reality showa Keeping Up With The Kardashians. Slavna “mamađerica” najviše voli kad se sva njezina djeca i unučići okupe za stolom, a premda im godinama servira tortu od limuna “iz kutije” i glumi da je to njezin originalni recept, tjesteninu s povrćem sprema od početka do kraja, uz puno ljubavi.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Ovaj celebrity recept izuzetno je jednostavan za pripremu, a usto i zdrav – savršen kao priprema za proljeće, godišnje doba u kojem želimo izgledati i osjećati se bolje.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Kris Jenner svoj je recept otkrila za portal Poosh svoje najstarije kćeri Kourtney Kardashian, a mi ga donosimo vama.

Pasta primavera na način Kris Jenner

Iskopirajte recept za tjesteninu koju Kris Jenner obožava poslužiti svojoj obitelji.

PROČITAJTE: Brancin s povrćem – Dorin Zelenika otkrila recept zbog kojeg je i njezin suprug zavolio ribu

SASTOJCI:

  • Vaša omiljena tjestenina (Kris Jenner koristi farfalle)
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 velike mrkve, narezane na komade
  • Pola glavice brokule izlomljene na cvjetiće
  • 1 tikvica, prepolovljena po dužini i izrezana na oblik polumjeseca
  • 1 crvena paprika, izrezana na trakice
  • 1 zelena paprika, izrezana na trakice
  • 1 žuta paprika, izrezana na trakice
  • 1 češanj češnjaka, smljevenog
  • Sol i svježe mljeveni crni papar – po želji
  • Pola šalice svježe ribanog parmezana, plus još za posluživanje
  • Pola šalice nasjeckanog svježeg bosiljka

UPUTE:

Zakuhajte veliki lonac posoljene vode na jakoj vatri. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne budu al dente.

Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte mrkvu i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne omekša oko pet minuta.

Dodajte brokulu i tikvicu i kuhajte nepoklopljeno uz povremeno miješanje dok ne omekša još oko tri minute.

Dodajte crvenu, zelenu i žutu papriku i kuhajte, često miješajući, dok ne omekša, oko pet minuta.

U zadnjih nekoliko minuta pečenja umiješajte češnjak.

Začinite solju i paprom po ukusu.

Maknite s vatre, a tavu djelomično pokrijte poklopcem kako bi povrće ostalo toplo.

Kada je farfalle gotov, izvadite i ostavite pola šalice vode za tjesteninu. Farfalle dobro ocijedite.

Vratite tjesteninu u lonac. Dodajte povrće, parmezan i bosiljak.

Dobro promiješajte, dodajte toliko vode od kuhanja da se sir otopi u lagani umak.

Ponovno začinite solju i paprom po ukusu.

Poslužite vruće, s još parmezana sa strane.

kris kardashian recept tjestenina proljeće hello magazine croatia hrvatska pasta primavera

Dobar tek!


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025