Tražite recept za pileći hamburger? Zašto ne biste isprobali ovaj, hrvatskog chefa Lea Jurešića? Popularni food influencer i chef objavio je još jedan recept i “korak po korak” video kojim nas je oduševio, a ovaj put je riječ o svima omiljenom fast food jelu hamburgeru, koji je još ukusniji kad se spremi kod kuće.
Recept za pileći hamburger Lea Jurešića oduševljava
Od mekanih i zlaćanih domaćih peciva, do spicy piletine, pomno biranih priloga i umaka – recept za pileći hamburger Lea Jurešića nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Buns peciva
1. Zakuhati 60 g mlijeka, 30 g vode i 20 g brašna. Miješati te kada smjesa zgusne, maknuti sa strane.
2. 120 g mlakog mlijeka pomiješati sa 7 g kvasca.
3. U posudu dodati 320 g brašna, 40 g šećera i 6 g soli. Dodati mlijeko i kvasac. Promiješati i dodati smjesu s početka.
4. Dodati 1 jaje i 1 žumanjak te mijesiti dok se tijesto se poveže (cca 10 minuta).
5. Na kraju umijesiti 45 g maslaca.
6. Pokriti i pustiti 1 h da se diže.
7. Formirati kuglice od 80-100 g te pustiti ponovo da se tijesto se udvostruči.
8. Premazati jajem.
9. Peći na 180 c 12-15 minuta.
10. Na kraju premazati otopljenim maslacem.
1. Piletinu narezati i dodati korijander u prahu, kumin u prahu i garam masalu. Preliti jogurtom i kokosovim mlijekom (omjer 1:1). Ostaviti marinirati 1h u hladnjaku. (Začini su opcionalni)*
2. Mariniranu piletinu staviti u brašno i škrob (1:1). U brašno dodati naribanu limunovu koricu, sol i papar.
3. Peći u zagrijanom ulju.
4. Posoliti
5. Piletinu uvaljati u zagrijanu salsu napravljenu od passate, kečapa, chilija u prahu, meda i đumbira.
1. Kupus i mrkvu narezati.
2. Začiniti jogurtom, žlicom majoneze, limunovim sokom, paprom i dodati soli po želji.