
Bonton u restoranu: 10 pravila koja bi svi trebali slijediti
Donosimo vam deset pravila za bonton u restoranu, kako biste sljedeći put kada vas netko pozove znali kako se ponašati na večeri.
21 ožujka 2025
U današnjem vremenu, mlijeka dolaze u raznim varijantama, od biljnih mlijeka poput bademovog i zobenog, do inovacija u okusima i pakiranju.
Sve više na policama viđamo mlijeka, jogurte i mliječne proizvode koji su bili sasvim nezamislivi prije desetak godina. 0.001 % mliječne masti, varijacije okusa, boja i pakiranje, do bojom-infuziranih sireva. Danas gotovo da se i ne može kupiti obično, kravlje mlijeko s 3,5 % masti. Iz tog razloga vam dajemo pregled jednog dijela modernih mliječnih proizvoda.
Mlijeko, ono na koje smo mi navikli, kravlje, u tetrapaku, s 3,5 % do 5 % mliječnih masti postaje raritet, a oni biljnog podrijetla prednjače u trgovinama (druga je stvar na tržnicama, uvijek preporučujemo posjet lokalnoj tržnici). Nudi se mlijeko napravljeno od badema, kokosa, zobi, kikirikija…
Najpoznatije od ‘alternativnih mlijeka’ je bademovo, rađeno od natapanja i pritiskanja velikih količina tog orašastog ploda da bi se dobio ukusni proizvod s niskom količinom kalorija, a visokim udjelom bjelančevina i ugljikohidrata.
Iduće na redu je zobeno mlijeko koje nastaje sličnom metodom, a najbrže je rastuća alternativa kravljem mlijeku. Sadrži peterostruko više kalorija od bademovog mlijeka, a drugačije je i teksture i okusa, s dosta kremastijim osjećajem.
Ipak, znanstvenici diljem svijeta slažu se oko jednog, zapravo ne postoji prava zamjena za kravlje mlijeko koje sadrži najveću koncentraciju hranjivih tvari, najlakše ga je dobiti, a okusom je jače od svih potencijalnih konkurenata.
Ostavila je bez daha objavom na Instagramu.
25 ožujka 2025
Oduševila je objavom na Instagramu.
25 ožujka 2025
Ova kombinacija savršen je odabir za proljetne dane, a Severina je ponovno dokazala zašto je modna ikona u regiji.
25 ožujka 2025
Prisjetila se svoje mladosti.
25 ožujka 2025