HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jeste li i vi ovih dana zalijepljeni za televizor i pokušavate svaki slobodni trenutak posvetiti Olimpijskim igrama u Parizu? Hrvatska na Olimpijskim igrama 2024. niže brojne uspjehe zbog čega smo uistinu ponosni što ne znači da dok “bodrimo naše” ne možemo uživati u muffinu koji je postao slavan zbog norveškog Olimpijca Henrika Christiansena. Zanima vas kako napraviti viralni čokoladni muffin s Olimpijade? Čitajte dalje.

Viralni čokoladni muffin s Olimpijade proslavio je mladi Norvežanin

Henrik Christiansen, 27-godišnji plivač po treći put predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama, a njegova TikTok objava na kojoj otkriva u čemu najviše uživa u slobodno vrijeme oduševila je generaciju Z.

PROČITAJTE: Umjetničko plivanje na Olimpijskim igrama – Plivačice otkrile tajnu “žele frizure” i šminke koja ostaje na mjestu i pod vodom

Njegov TikTok na kojem objašnjava kako obožava čokoladne muffine iz Olimpijskog sela i kako ih ne može prestati jesti, prikupila je 4.4 milijuna pregleda, a Henrik se u šali prozvao “Olimpijskim čovjekom od muffina”.

Watch on TikTok

Čokoladni muffin s Olimpijade postao je pravi hit pa su mnogi pokušali doznati recept iz kantine Olimpijskog sela i rekreirati ga kod kuće.

Profesionalna kuharica Danielle Sepsy tvrdi da je “otkrila sve sastojke” pa je sa svojim pratiteljima podijelila recept za viralni čokoladni muffin s Olimpijade koji ćemo i mi rado isprobati.

Watch on TikTok

Ovo je njezin recept za viralni čokoladni muffin s Olimpijade

Za oko 9 jumbo muffina:

Sastojci:

  • 115 g neslanog maslaca, omekšalog
  • 120 ml biljnog ulja
  • 200 g šećera
  • 1 žlica čistog ekstrakta vanilije
  • 3 velika jaja
  • 1 paket mješavine instant čokoladnog pudinga
  • 180 g brašna za kolače (NE ono koje se samo diže)
  • 60 g tamnog kakaa u prahu (kao što je nizozemski prerađeni)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 i pol žličica praška za pecivo
  • 3/4 žličice kuhinjske soli
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 80 g šalice mlaćenice
  • 200 g komadića čokolade
  • Za ganache:
  • 1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 200 g komadića gorke čokolade (Ghirardelli joj je najdraži)
  • 1⁄4 žličice čistog ekstrakta vanilije

Postupak: 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Pripremite papirnate čašice za jumbo muffine.

U velikoj zdjeli samostojećeg miksera s nastavkom s lopaticom istucite maslac, šećer i ulje kanole dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte ekstrakt vanilije i istucite dok se ne sjedini.

Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok se ne sjedini.

Izmiješajte suhu smjesu za puding od čokolade dok se ne sjedini.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i kakao prah kako biste osigurali da nema grudica.

Na laganoj brzini dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem u dva navrata, naizmjenično s kiselim vrhnjem. Tucite samo dok se ne sjedini i ne vide se tragovi brašna. Zatim tucite mlaćenicu dok se ne sjedini. Umiješajte 200 g komadića čokolade.

Ulijte tijesto u obložene kalupe za muffine. Po želji dodajte još nekoliko komadića čokolade na vrh prije pečenja.

Pecite muffine u pećnici na 200 stupnjeva 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 165 stupnjeva i ostavite muffine u pećnici još otprilike 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine.

Uživajte ovako ili dodajte ganache.

Kako napraviti ganache?

U mali lonac dodajte gorku čokoladu i kondenzirano mlijeko.
Stavite na srednju vatru neprestano miješajući dok se čips ne otopi.
Umutite ekstrakt vanilije i zatim ulijte ganache u slastičarsku vrećicu.
Korištenjem noža za guljenje uklonite oko 1 inča okruglog dijela sredine svakog muffina. Stavite malo ganachea u rupu i uživajte!!

 

druge vijesti