Ukusna, domaća juha od rajčice i čista kuhinja? Ta dva pojma zvuče nespojivo, no Sonja Kovač u svojoj novoj objavi pokazala nam je da je to itekako moguće.
Lijepa influencerica tijekom cijele svoje karijere uspjela je zadržati vitku liniju, no ne krije da je oduševljavaju ukusni zalogaji koje voli sama spremati u svojoj kuhinji.
Jedno od najdražih jela joj je domaća juha od rajčice, koju sprema s puno ljubavi, ali bez puno problema.
Kako? Slijedite recept Sonje Kovač!
Juha Sonje Kovač spremna u trenu
“Kako najjednostavnije napraviti najbolju juhu od rajčica? Trebaju vam samo domaće rajčice”, govori na početku videa Sonja Kovač.
Zatim pokazuje kako na tepsiju na kojoj se nalazi masni papir za pečenje stavlja domaće rajčice kojima je odrezala gornji dio, dvije prerezane glavice crvenog luka i glavicu češnjaka te sve “zalijeva” s maslinovim uljem i začinjava s malo soli i papra.
Pleh s glavnim sastojcima Sonja zatim stavlja u pećnicu na 230 stupnjeva na pola sata, a za to vrijeme tostira kriške crnog kruha.
Kad završi pečenje, Sonja Kovač pečene rajčice i luk stavlja u blender, “istiskuje” pečeni češnjak iz kore te dodaje malo bosiljka, a zatim dodaje kremu od kokosa koja zamjenjuje vrhnje.
Sonja Kovač i njezin partner Goran obožavaju gustu juhu, no influencerica napominje kako se juha može i procijediti za rjeđu varijantu.
Na samom kraju, juha Sonje Kovač poslužuje se u zgodnim tanjurima, uz još malo maslinova ulja i balzamičnog octa.
Juha Sonje Kovač prilagođena je veganima
Dok u klasičnu varijantu krem juhe od rajčice ide vrhnje za kuhanje, Sonja preferira opciju koja ima manje kalorija i koja je veganska, a to postiže uz pomoć kreme od kokosa koja se može kupiti u brojnim trgovinama.
Dobar tek!