HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jennifer Garner možda je najpoznatija po ulozi u seriji Alias, no u stvarnom životu jednako osvaja toplinom u kuhinji kao i na ekranu. Glumica obožava ugostiti prijatelje i obitelj u svom domu u Los Angelesu, a vrijeme često posvećuje kuhanju.

Jedno jelo koje nikada ne izostaje s njezina stola je – kukuruzni kruh.

Ovaj tradicionalni američki prilog, koji potječe iz kuharice njezine majke, postao je nezaobilazan dio svakog okupljanja.

jennifer garner

“Zovem mamu svaki put kad ga radim — iako imam recept zapisan u svim bilježnicama, i iako sam sigurna da ga mogu pripremiti i u snu,” napisala je Jennifer u jednoj objavi na Instagramu. “Možda vam upravo ovo pokaže zašto. Možda jednostavno volim čuti mamu.”

Za Jennifer, ovaj kruh ima i emocionalnu vrijednost: “Priprema traje vrlo kratko, recept je iznimno zahvalan, i kod nas je na stolu gotovo svaki drugi dan — savršen kao dodatak večeri, međuobrok ili čak doručak. Uz to, ima okus doma. Nadam se da ćete ga voljeti jednako kao i ja.”

Ako želite isprobati recept kojim Jennifer Garner oduševljava svoje najmilije, donosimo vam prijevod njezine verzije kukuruznog kruha:

Potrebni sastojci:

  • 2 žlice (oko 30 ml) biljnog ulja
  • 90 g kukuruznog brašna
  • 30 g glatkog pšeničnog brašna
  • 1 čajna žličica (oko 6 g) praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice (oko 1,5 g) sode bikarbone
  • 1 žlica (oko 12 g) šećera
  • 1/2 čajne žličice (oko 3 g) soli
  • 1 jaje
  • 240 ml mlaćenice (buttermilk)
    (Ako nemate mlaćenicu, možete je zamijeniti s 230 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka ili octa – ostavite da odstoji 10 minuta prije upotrebe.)
  • Upute:
  • Korak 1:
    Zagrijte pećnicu na 230 °C (210 °C s ventilatorom). Ulijte ulje u tešku tavu (npr. gusanu) i stavite je u pećnicu da se zagrije.
  • Korak 2:
    U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.
  • Korak 3:
    Dodajte jaje i dovoljno mlaćenice da dobijete smjesu rjeđu od one za palačinke.
  • Korak 4:
    Pažljivo izvadite zagrijanu tavu iz pećnice i ulijte vruće ulje u smjesu.
  • Korak 5:
    Dobro promiješajte i smjesu izlijte natrag u vruću tavu.
  • Korak 6:
    Vratite tavu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pažljivo pratite jer pečenje može varirati ovisno o pećnici.

I to je to! Dobar tek!


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025