Jedno jelo koje nikada ne izostaje s njezina stola je – kukuruzni kruh.
Ovaj tradicionalni američki prilog, koji potječe iz kuharice njezine majke, postao je nezaobilazan dio svakog okupljanja.
“Zovem mamu svaki put kad ga radim — iako imam recept zapisan u svim bilježnicama, i iako sam sigurna da ga mogu pripremiti i u snu,” napisala je Jennifer u jednoj objavi na Instagramu. “Možda vam upravo ovo pokaže zašto. Možda jednostavno volim čuti mamu.”
Za Jennifer, ovaj kruh ima i emocionalnu vrijednost: “Priprema traje vrlo kratko, recept je iznimno zahvalan, i kod nas je na stolu gotovo svaki drugi dan — savršen kao dodatak večeri, međuobrok ili čak doručak. Uz to, ima okus doma. Nadam se da ćete ga voljeti jednako kao i ja.”
240 ml mlaćenice (buttermilk) (Ako nemate mlaćenicu, možete je zamijeniti s 230 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka ili octa – ostavite da odstoji 10 minuta prije upotrebe.)
Upute:
Korak 1:
Zagrijte pećnicu na 230 °C (210 °C s ventilatorom). Ulijte ulje u tešku tavu (npr. gusanu) i stavite je u pećnicu da se zagrije.
Korak 2:
U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.
Korak 3:
Dodajte jaje i dovoljno mlaćenice da dobijete smjesu rjeđu od one za palačinke.
Korak 4:
Pažljivo izvadite zagrijanu tavu iz pećnice i ulijte vruće ulje u smjesu.
Korak 5:
Dobro promiješajte i smjesu izlijte natrag u vruću tavu.
Korak 6:
Vratite tavu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pažljivo pratite jer pečenje može varirati ovisno o pećnici.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Nekadašnja djevojka iz susjedstva, danas jedna od najomiljenijih globalnih pop zvijezda, Kylie Minogue već desetljećima simbolizira nešto mnogo više od glazbe. Za brojne pripadnike LGBTQ+ zajednice, njezin lik i djelo postali su gotovo mitski – ona nije samo pjevačica, već utjelovljenje slobode, prihvaćanja i radosti. No, kako je ovaj fenomen počeo? I zašto upravo Kylie?
Bivša Miss Universe Olivia Culpo i NFL zvijezda Christian McCaffrey postali su roditelji djevojčice Colette, a radosnu vijest podijelili su na Instagramu.
Jennifer Lopez, planetarno poznata kao J.Lo, već desetljećima balansira između pop kulture i vlastitog mita. No od izlaska njezina dokumentarca The Greatest Love Story Never Told, čini se da je publika napokon odlučila – više joj ne vjeruje.
U svijetu gdje se glamur često pretvara u dimnu zavjesu za istinu, a crveni tepih zna sakriti duboke pukotine moći i manipulacije, Blake Lively još jednom dokazuje da nije samo ikona stila s naslovnica već i žena koja zna kako igrati ozbiljnu igru – i to po svojim pravilima.