HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jennifer Garner možda je najpoznatija po ulozi u seriji Alias, no u stvarnom životu jednako osvaja toplinom u kuhinji kao i na ekranu. Glumica obožava ugostiti prijatelje i obitelj u svom domu u Los Angelesu, a vrijeme često posvećuje kuhanju.

Jedno jelo koje nikada ne izostaje s njezina stola je – kukuruzni kruh.

Ovaj tradicionalni američki prilog, koji potječe iz kuharice njezine majke, postao je nezaobilazan dio svakog okupljanja.

jennifer garner

“Zovem mamu svaki put kad ga radim — iako imam recept zapisan u svim bilježnicama, i iako sam sigurna da ga mogu pripremiti i u snu,” napisala je Jennifer u jednoj objavi na Instagramu. “Možda vam upravo ovo pokaže zašto. Možda jednostavno volim čuti mamu.”

Za Jennifer, ovaj kruh ima i emocionalnu vrijednost: “Priprema traje vrlo kratko, recept je iznimno zahvalan, i kod nas je na stolu gotovo svaki drugi dan — savršen kao dodatak večeri, međuobrok ili čak doručak. Uz to, ima okus doma. Nadam se da ćete ga voljeti jednako kao i ja.”

Ako želite isprobati recept kojim Jennifer Garner oduševljava svoje najmilije, donosimo vam prijevod njezine verzije kukuruznog kruha:

Potrebni sastojci:

  • 2 žlice (oko 30 ml) biljnog ulja
  • 90 g kukuruznog brašna
  • 30 g glatkog pšeničnog brašna
  • 1 čajna žličica (oko 6 g) praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice (oko 1,5 g) sode bikarbone
  • 1 žlica (oko 12 g) šećera
  • 1/2 čajne žličice (oko 3 g) soli
  • 1 jaje
  • 240 ml mlaćenice (buttermilk)
    (Ako nemate mlaćenicu, možete je zamijeniti s 230 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka ili octa – ostavite da odstoji 10 minuta prije upotrebe.)
  • Upute:
  • Korak 1:
    Zagrijte pećnicu na 230 °C (210 °C s ventilatorom). Ulijte ulje u tešku tavu (npr. gusanu) i stavite je u pećnicu da se zagrije.
  • Korak 2:
    U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.
  • Korak 3:
    Dodajte jaje i dovoljno mlaćenice da dobijete smjesu rjeđu od one za palačinke.
  • Korak 4:
    Pažljivo izvadite zagrijanu tavu iz pećnice i ulijte vruće ulje u smjesu.
  • Korak 5:
    Dobro promiješajte i smjesu izlijte natrag u vruću tavu.
  • Korak 6:
    Vratite tavu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pažljivo pratite jer pečenje može varirati ovisno o pećnici.

I to je to! Dobar tek!

druge vijesti

profokus

Od učionice do piste: Profokusova revija znanja i stila – kad moda postane profesija

U glamuroznom ozračju hotela Zonar, modna pista nije bila samo prostor stila – bila je pozornica znanja, hrabrosti i stvaralačke zrelosti. Završna revija Učilišta PROFOKUS još jednom je pokazala zašto se ovo mjesto ne zove tek učilište, već kreativni inkubator budućih modnih profesionalaca. Spoj elegancije i edukacije pretočen je u večer koja je slavila i estetiku i suštinu – reviju koja se ne pamti samo po haljinama, već po ideji iza njih.

Modne vijesti

12 lipnja 2025

sever

Ovo nisu samo haljine – Robert Sever pokazao što znači nosiva moda

Hrvatski brend Robert Sever predstavio je novu resort kolekciju za sezonu ljeto 2025., utemeljenu na svakodnevnim potrebama suvremenih žena koje traže ravnotežu između estetike i praktičnosti. Kolekcija broji više od 50 novih modela, a fokusira se na odjeću prilagođenu različitim dnevnim situacijama – od poslovnih obaveza do večernjih izlazaka.

Modne vijesti

12 lipnja 2025

petra kurtela

Ljeto, haljina i ona: Svevremenski chic Petre Kurtele

U ljetnom periodu kada temperature neumoljivo rastu, pronaći ravnotežu između elegancije i udobnosti postaje pravi izazov. No, domaća glumačka zvijezda, koja je zasjala na sceni zahvaljujući popularnoj seriji Zabranjena ljubav, još jednom dokazuje da besprijekoran stil ne mora trpjeti zbog vremenskih (ne)prilika. Na najnovijoj fotografiji, utjelovljenje je ženstvenosti i sofisticiranosti u jednom modnom komadu – haljini domaćeg dizajna koju potpisuje Katarina Baban za svoj brend Lility by Katarina Baban.

Celebrity Inspo

11 lipnja 2025