
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Uz ovaj jednostavan trik lako ćete oduševiti goste.
Ako u vaš dom često stižu gosti, a vi uživate u ulozi domaćina koji na stolu uvijek ima nešto toplo, savjetujemo vam da u hladnjaku uvijek imate kore za pite i malo maslaca.
Jela s korama od pite nisu ništa novo, no uz malo mašte i dobre prezentacije možete ih pretvoriti u last minute gastro fantaziju koja će oduševiti goste.
Ovakve pite česte su u kuhinjama francuskih chefova koji dobro znaju kako sasvim jednostavne sastojke pretvoriti u sasvim posebno jelo.
View this post on Instagram
Prije svega pogledajte koje sastojke imate u hladnjaku te razmislite o punjenu koje će se svidjeti vašim gostima.
Povrće, šunka, pršut, sir… Sve te namirnice nude prefine okuse, ovisno o tome kako ih odlučite pomiješati. U tavi prvo pripremite sastojke kojima ćete napuniti svoju pitu, a zatim ih prebacite u posudu obloženu kuhinjskim papirom koji će upiti masnoću.
Posudu za pečenje ili tavu od lijevanog željeza ravnomjerno premažite s malo maslaca.
Izrežite tri kore od pite na željenu veličinu, svaku premažite maslacem ili maslinovim uljem pa ih (izvan posude) slažite jednu na drugu, svaki put okrećući koru u drugom smjeru kako bi vrhovi “virili”.
Položite kore za pite u posudu za pečenje i u njih izlijte mješavinu koju ste već pripremili. Pomiješajte jedno jaje s vrhnjem za kuhanje te smjesu začinite s malo soli i papra.
Zatim krenite “zatvarati pitu” korama. Prvim slojem “učvrstite” sadržaj koji se nalazi unutar pite, a zatim se zabavite s ostatkom vrhova kora, tvoreći oblike koji strše. Pitu zatim možete posuti sjemenkama po izboru.
View this post on Instagram
Na, samom kraju još jednu koru premažite maslacem ili maslinovim uljem, zgužvajte i postavite na vrh pite, poput poklopca. Ako je potrebno, ovaj sloj pričvrstite čačkalicama.
Pitu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva i pecite 15-20 minuta (prema uputama na pakiranju).
Zlaćani vrhovi izgledat će čarobno kad pitu poslužite, a dodatan začin svake porcije bit će fantastična hrskavost.
Glumac Marko Braić podijelio je snimke svojih padova na snowboardu uz poruku koja će vas motivirati!
21 veljače 2025
Marko Bošnjak s novim spotom za "Poison Cake" donosi mračnu bajku o osveti i pravdi, koja će osvojiti Europu.
21 veljače 2025
Prokrastinacija je čest problem koji utječe na našu produktivnost na poslu ali i u životu.
21 veljače 2025
Marko Bošnjak otkrio recept za svoj ‘Poison Cake’ – jednostavan je, ali biste li ga zaista ispekli?
21 veljače 2025
Tony Cetinski upozorava svoje pratitelje na lažne profile koji koriste njegovo ime i traže novac, naglašavajući kako svakodnevno niču novi takvi profili.
21 veljače 2025