Dijeta Amal Clooney: Alge za doručak, špageti za ručak i pizza za večeru
Amal Clooney nije vješta u kuhinji pa gotovo svaki obrok za nju i slavnog supruga priprema Viviana Frizzi koja je otkrila što se nalazi na tanjuru slavne odvejtnice.
11 listopada 202311:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Elegantna gospođa Clooney poznata je po dugoj smeđoj kosi i vitkoj liniji koja se s godinama ne mijenja. Mnoge fanove zanima kao izgleda dijeta Amal Clooney, a sada, zahvaljujući Viviani Frizzi koja svaki dan kuha za Clooneyjeve napokon doznajemo što u danu jede poznata odvjetnica kako bi zadržala jednak konfekcijski broj.
Amal i njezin slavni suprug George Clooney nisu vješti u kuhinji pa svakodnevno koriste usluge Viviane Frizzi, koja je glavni chef holivudskog glumca još od 2013. godine.
“Amal i ja smo toliko nevješti u kuhinji da bi bilo kakve poduke od Viviane bile kao da učite kita letjeti”, izjavio je jednom prigodom George Clooney.
Za Georgea Viviane sprema njoke od špinata koji su “toliko mekani da poželi plakati”, a za poslovnu ženu Amal poprilično zanimljiv doručak na koji bi se rijetko tko odlučio.
Dijeta Amal Clooney počinje zelenim doručkom
Dok mnoge mame ujutro jedu isto što i njihovi mališani, elegantna majka blizanaca Amal Clooney bira nešto puno profinjenije – i poprilično neobično. Kako izvještava britanski Hello!Amal Clooney za doručak jede juhu od algi koja je poznata po brojnim dobrobitima za metabolizam i kožu, a ponekad pojede i kuhano jaje.
Ručak je začuđujuće obilan
Kad je ručak u pitanju, Amal Clooney voli špagete s mesnim okruglicama ili salatu s pilećim prsima u umaku od limuna. Čini se da Amal ne zazire od ugljikohidrata, samo sve jede u malim količinama.
Večera je raznolika
Nakon što su dobili djecu, George Clooney izjavio je kako Viviane sad za njih kuha gotovo svake večeri jer im zbog blizanaca više nije tako lako izlaziti.
Amal i George Clooney obožavaju talijansku kuhinjuGETTY
Na meniju se nalazi što god Amal i George požele – od libanonske i indijske kuhinje pa do sushija, a zanimljivo je da jednom tjedno Viviane sprema pizza večer za obitelj, a često i za njihove prijatelje.
Koja je omiljena pizza bračnog para Clooney?
Jednostavna pizza Margherita s umakom od rajčice, mozzarellom i bosiljkom najdraži je izbor para koji pazi na izgled prije svega uživa u životu pa tako i hrani, otkriva njihova chefica.
Uz pizzu najviše vole pojesti salatu od rikule, kako bi sve bilo u stilu talijanske kuhinje.
Zalogajčići za gospođu Amal u holivudskom stilu
Što gricka Amal Clooney kad je kod kuće? U jednom intervjuu otkrila je kako uz bazen u njihovoj kući postoji cijela zona za grickalice u kojoj se nalaze automati s bombonima i automat za kokice.
“George uređuje taj dio, ja samo dolazim grickati”, izjavila je fit 45-godišnjakinja.
Još vijesti iz svijeta celebrotyja, kraljevskih dvora, glazbe, mode, ljepote, serija, filmova i putovanja čitajte na Hello! Croatia.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.