Chefica Ana Grgić Tomić podigla je uživanje u burgerima na potpuno novu razinu uz najfinije mjehuriće čistog zadovoljstva. Njezina interpretacija svima omiljenog klasika street fooda dolazi u tri različita okusa pripremljena s odabranim sastojcima koji u spoju s profesionalnom tehnikom pripreme, slasnim domaćim umacima i vrhunskim šampanjcima pozivaju na istinsko gurmansko uživanje. Burgeri × šampanjci Veuve Clicquot nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Classic Esplanade 1925 burger sa sočnom junetinom u hrskavom brioš pecivu s dodatkom cheddar sira uz domaći aioli umak od začinskog bilja i čili krumpiriće pravi je pogodak za ljubitelje klasičnih burgera. S druge strane, Beef × Foie Gras juneći je burger koji dolazi u kombinaciji s finom pečenom guščjom jetrom, domaćim BBQ umakom, ključnim za postizanje bogatstva okusa, a savršeno se spaja s hrskavom salatom, mliječnim pecivom i neizostavnim domaćim pomfritom. Shrimps burger okusima i sastojcima savršeno podsjeća na Mediteran: crvene kozice, hrskava salata, aioli od curryja u kukuruznom muffinu uz čips od batata – ovaj unikatan i poseban burger jednostavno poziva na kušanje. Valja napomenuti da burgeri mogu biti posluženi i u bezglutenskom pecivu.
Bilo da želite počastiti sebe i društvo ili jednostavno doživjeti luksuz svakodnevnog života, prepustite se ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, slasnim burgerima i selekciji vrhunskih francuskih šampanjaca Veueve Clicqout – Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 ili premium izdanju šampanjca Veuve Clicquot Vintage 2002., koje dolazi u posebnoj magnum boci povodom obilježavanja 250. obljetnice postojanja. Šampanjska kuća Veuve Clicquot Ponsardin osnovana davne 1772. godine ističe se svojom izvrsnošću i inovacijama u proizvodnji i prezentaciji šampanjaca. Kultna žuta etiketa odmah privlači pažnju, a njezina duga povijest danas je s pravom čini jednom od najprepoznatljivijih u svijetu šampanjaca te je, baš poput hotela Esplanade, sinonim za tradiciju, kao i novitete u ponudi.
Obavezno dodajte ovaj gurmanski doživljaj na svoju to-do listu ove zime u Zagrebu. Prepustite se trenutku, sočnim i hrskavim okusima, uživanju u burgerima, profinjenim mjehurićima i odličnoj atmosferi Esplanade Bara te osvježite svoju svakodnevicu.
Uz spomenutu ponudu, u Esplanade Baru možete svakodnevno uživati i u dnevnoj i u večernjoj varijanti uz odlične koktele, kao i LABV koktele koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, a tu su i birana žestoka pića, vrhunska vina i craft piva. U ponudi je i odlična kava Illy s odabranim dodacima, potom selekcija čajeva Ronnefeldt, kao i prepoznatljiv Popodnevni čaj koji dolazi sa selekcijom finih zalogaja i slastica posluženih na etažeru za dvoje. Osvježiti se možete i uz cijeđene i hladno tiješnjene sokove. Uz burgere, nepce možete nagraditi i poznatim Esplanadinim štruklima ili tatarskim biftekom, croissant sendvičem s lososom ili Club sendvičem, kao i poznatom Cezar salatom, slasnim rižotom te juhom od graška i mente, a u ponudi je i kolekcija obožavanih Esplanadinih slastica čiji se popis mijenja prema sezoni. Jela se poslužuju svakodnevno od 12:30 do 0:30.
Burgeri × šampanjci Veuve Clicquot – Joie de vivre u najboljem formatu – svaki dan do 2 sata ujutro
Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar savršeno je odredište za dnevni i zajamčeno dobar večernji izlazak s društvom, a uz odličnu atmosferu i interijer po uzoru na poznate svjetske barove, Esplanade Bar nudi jedinstveni pogled na grad i poseban doživljaj terase Oleander. Esplanade Bar otvoren je svakog dana od 8:30 do 2:00 sata ujutro. Rezervacije stolova za Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar primaju se telefonom na 01 45 666 33. Više informacija potražite na internetskoj stranici www.esplanade1925.hr ili pratite stranice na Facebooku i Instagramu za novosti i posebne promotivne ponude.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojavi dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
Jesensko popodne u Zagrebu nosi svoje vlastite mirise, mješavinu svježeg lišća i laganog dimnog dima iz obližnjih pekarnica, ali u srcu grada, iza staklenih vrata Molino Pizza & Bara, događa se priča o promjeni okusa koja podiže ritam svih osjetila. Tri nove pizze, svaka s pažljivo odabranim sezonskim namirnicama, poput vrganja, buče i roast beefa sa smokvama, ne slijede prolazne trendove, nego grade vlastiti jezik gastronomskog izražaja koji poziva na otkrivanje, kušanje i promišljanje. Jesenska pizza u Zagrebu ovdje dobiva novo značenje, od onih prvih zalogaja toplog tijesta do posljednjeg traga sira koji se lagano topi i miješa s bogatim kremama i začinima.
U svijetu u kojem je zdravlje postalo trend, teško je razlikovati ono što doista vrijedi od onoga što traje tek dok ne prođe sezona. U tom moru obećanja i prolaznih formula, hladno prešani sokovi OPG-a Rossi pojavljuju se kao tiha suprotnost svemu što je nametnuto. Nastali su iz zemlje, iz rada i iz ideje da tijelo ne traži savršenstvo, nego ravnotežu. Njihova priča ne počinje u laboratoriju, nego u polju, i ne završava etiketom, nego trenutkom u kojem prvi gutljaj podsjeti na okus koji ne pokušava impresionirati – samo vratiti smisao.
U prepunoj zagrebačkoj Areni, pred desecima tisuća ljudi i pod svjetlima raskošne produkcije, dogodio se trenutak koji ni najveći scenski spektakl nije mogao zasjeniti – onaj između majke i kćeri. Severina je, u trenucima kada je emocija u dvorani dosegla vrhunac, posvetila pjesmu „Dalmatinka“ svojoj majci Ani, a prizor koji je uslijedio postao je jedan od najdirljivijih trenutaka cijelog koncerta – i interneta.
Platnene tenisice često se zaprljaju brzim hodom po gradu i zato zahtijevaju redovitu pažnju. Platnene tenisice perete nježno rukom u toploj vodi, pritom ih nikada ne potapate u cijelosti.
U srcu svakog muškarca leži želja za snagom, izdržljivošću i samopouzdanjem, a sve to može se postići i bez odlaska u teretanu, koristeći samo prostor svog doma i nekoliko ključnih rekvizita. Zamislite jutro u kojem se budite, ne zbog alarma, već zbog unutarnje motivacije koja vas pokreće da se posvetite svom tijelu i zdravlju. Bez gužve, bez čekanja na sprave, bez izgovora. Samo vi, vaša volja i minimalna oprema koja donosi maksimalne rezultate.
Miris nije samo dodatak odjeći ili modnom stilu; on je nevidljivi potpis ličnosti, tihi ambasador karaktera koji komunicira bez riječi i oblikuje dojam koji ostavljamo na druge. Upravo zato odabir parfema zahtijeva pažnju, razumijevanje vlastite kože i svjesnost o vlastitom karakteru, jer parfem reagira s kožom i otkriva svoju punu aromatičnu složenost tek kada se stopi s vašim prirodnim pH-om, razinom vlage i masnoćom kože.
Luciano Plazibat jedan je od onih likova koji ne prolaze nezapaženo – bilo da pleše, preživljava u divljini ili jednostavno hoda crvenim tepihom. Hrvatska ga je upoznala kao energičnog, iskrenog i karizmatičnog plesača, no pravi boom dogodio se kada je osvojio titulu pobjednika showa Survivor Hrvatska. U dominikanskoj prašumi pokazao je koliko daleko može ići kad se spoje snaga, disciplina i emocionalna inteligencija – a upravo to ga je lansiralo u novu sferu popularnosti. Prije toga, Luciano je već bio poznat iz plesnog svijeta – njegov scenski nastup, osjećaj za ritam i prepoznatljiva ekspresija učinili su ga jednim od upečatljivijih izvođača na domaćoj sceni. No Luciano nije samo plesač – on je performer u punom smislu te riječi, čovjek koji pokret pretvara u priču, a scenu u vlastiti svemir. Njegovi su plesni videi redovito viralni, a na društvenim mrežama okuplja zajednicu koja voli autentičnost, strast i dozu nepretenciozne iskrenosti. Nakon Survivora, iskreno je progovorio o izazovima koji su došli s pobjedom – od fizičkih promjena do suočavanja s vlastitim granicama. Time je još jednom pokazao da iza njegove vedre energije stoji i duboka introspekcija. HELLO! magazin ga je proglasio jednim od najintrigantnijih mladih lica na domaćoj sceni, a njegov modni izričaj – koji koketira s androginošću i avangardom – uspoređuju s ikonama poput Davida Bowieja. Na svakom eventu, Luciano djeluje kao da mu je pista pod nogama – samouvjeren, nekonvencionalan i beskompromisno svoj. Kombinira ples, modu i performans u osobni brend koji odiše slobodom i samopouzdanjem.