HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Split je upravo dobio gastro destinaciju koja kombinira mediteransku tradiciju s globalnim trendovima i donosi iskustvo koje nadmašuje sva očekivanja, a riječ je o novoj brasserie Allora na Poljičkoj cesti 28a, mjestu gdje se hrana, piće, glazba i dizajn stapaju u jedinstvenu simfoniju užitka. Svaki detalj ovog prostora, od svjetlosno prozračnih staklenih stijena i prirodnih materijala poput drva i kamena, do lounge zona i pažljivo osmišljenih dekoracija, stvoren je kako bi posjetiteljima pružio osjećaj elegancije, opuštenosti i ugode, dok vanjska terasa bogata mediteranskim biljem unosi dah juga u urbani gradski ritam.

SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA

Brunch u Allori nije samo obrok – to je ritual uživanja u kojem svaka kava, svaki tanjur i svaki gutljaj odražavaju spoj mediteranske kuhinje i modernih kulinarskih trendova, dok večernji sati pretvaraju prostor u elegantni epicentar zabave uz DJ-a, žive ritmove i atmosferu koja poziva na druženje i hedonistički izlazak. Kulinarski tim, već dobro poznat Splićanima, spaja domaće mediteranske korijene s međunarodnim utjecajima i nudi impresivnu paletu jela koja uključuje raw bar, signature tuna tris, reinterpretacije domaćih klasika poput pašticade, premium meso, svježu ribu, morske plodove i kreativna vegetarijanska jela, dok in-house pripremljene tjestenine, kruh, pažljivo odabrana vina i razrađena koktel karta stvaraju potpuni gastronomski doživljaj.

SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA

Allora nije samo restoran, već nova kulturna i društvena destinacija u Splitu, prostor susreta i uživanja gdje svaki trenutak ima težinu i smisao, a sofisticirani minimalizam arhitektonskog rješenja studija Zarez i detaljno osmišljeni interijer omogućuju da se posjetitelji osjećaju jednako ugodno kao i privilegirano, bilo da dolaze na jutarnji brunch, večernju večeru ili ekskluzivno privatno iskustvo. U Allori se osjeća duh mediterana, svjetska kulinarska elegancija i urbana energija grada u kojem se hrana ne jede samo za okus, već za cijeli spektar osjetila, a svaki posjet ostavlja dojam sofisticirane lakoće, prostranosti i istinske životne radosti.

SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA

Allora već sada zauzima svoje mjesto kao gastro destinacija koja postavlja standarde, mjesto gdje Split postaje još sofisticiraniji, glamurozniji i privlačniji za sve ljubitelje vrhunske gastronomije, jedinstvenog dizajna i autentičnog mediteranskog ugođaja, dokazajući da grad nudi više od poznatih klasičnih okusa i da svako iskustvo ovdje ima moć ostaviti nezaboravan trag u sjećanju svakog posjetitelja.

SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA
SPLIT DOBIO BRASSERIE KAKVU JOŠ NIJE IMAO - SVOJA VRATA OTVORILA ALLORA


Oznake:

Allora Allora restoran arhitektonski dizajn bar i restoran Split bar iskustvo brasserie Split brunch bar Split brunch hotspot Split brunch iskustvo brunch iskustvo Split brunch menu brunch preporuka brunch s pogledom brunch s prijateljima brunch Split cocktail bar split DJ Split elegantna atmosfera fine dining split fine wine Split food experience Split foodie destination Split foodie experience foodie guide Split foodie hotspot foodies Split gastro adventura gastro design gastro destinacija Split gastro event gastro hotspot Split gastro inovacija gastro lifestyle gastro novitet gastro preporuka gastro putovanje gastro scena Jadran gastro scena Split gastro travel Split gastro užitak gastro uživanje gastronomija Split gourmet iskustvo gourmet restoran gradski ritam hedonistički izlazak hedonistički restoran in-house kruh in-house tjestenina koktel iskustvo kokteli Split kreativna jela kulinarska inovacija kulinarski koncept lifestyle Split lokalna kuhinja lounge bar split luksuzni restoran Split mediteranska kuhinja mediteranska terasa mediteranski brunch mediteranski chef mediteranski lounge mediteranski luksuz mediteranski okusi mediteranski ugođaj moderna brasserie moderna kuhinja moderne interpretacije moderni gastro Split morske delicije najbolji restoran Split nova gastro destinacija nova gastro priča novi gastro hotspot novi restoran Split pašticada moderna Poljička cesta premium gastro premium meso Split premium riba privatna soba restoran privatna večera Split raw bar Split signature tuna trios sofisticirana gastro destinacija sofisticirani restoran split Splitski restoran sunset bar Split svjetski trendovi svježa riba Split terasa Split urbani gastro urbani restoran večera uz DJ-a večernji izlazak Split vegetarijanska jela Split vinska karta premium vinska karta Split vrhunski brunch vrhunski chef Split vrhunski restoran Zarez studio

druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025