HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Upravo takvu priču potpisuje obiteljska tvrtka Dizajn Pod koja već 15 godina predvodi industriju profesionalnih podnih rješenja na tržištu regije. Biserka Silić Matošević, zaljubljenica u oku ugodne interijere, otkrila nam je svoju strast prema dizajnu te hrabru odluku da se pridruži suprugu Albertu u izgradnji obiteljske tvrtke. Kroz ovu inspirativnu priču, saznat ćemo kako su snovi, hrabrost i nepokolebljiva vjera u vlastitu viziju postali temelj uspjeha njihovog poslovanja.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

Evolucija dizajna u podnim rješenjima

U svijetu dizajna, podne obloge već godinama predstavljaju puno više od obične površine, obloge ili materijala. Suvremeni dizajn podnih obloga sve više teži prema funkcionalnosti, estetici i održivosti. Dokaz tomu je i tvrtka Dizajn Pod koja se specijalizira u pružanju profesionalnih podnih rješenja i umjetničkih panela. Opremajući poslovne objekte i stambene prostore od 2009. godine, postali su ključan igrač u industriji, usko surađujući s arhitektima, dizajnerima i izvođačima. Njihova ponuda obuhvaća širok spektar podnih rješenja, naglašavajući kvalitetu, funkcionalnost i izdržljivost materijala. Danas postavljaju visoke standarde u podnoj industriji, unaprjeđujući kvalitetu i estetiku interijera.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

Kada sam se odlučila pridružiti mužu u našem obiteljskom biznisu, nisam znala puno o industriji dizajna. Bilo je to vrijeme velikih snova i neizvjesnosti. Iako se Albert već tada dokazao na tržištu s našim profesionalnim rješenjima, željela sam pridonijeti snažnijem rastu poslovanja. Prve dvije godine činilo se kao da mi ništa ne ide kako treba. Ponekad sam se pitala je li uopće ima smisla ulagati toliko truda i energije kada rezultati izostaju. No, s vremenom su se počele događati velike stvari. Novi poslovi su se otvarali, suradnje su se razvijale, i polako se vidio napredak u svakoj sferi našeg poslovanja. I da, vrijedilo je. Vrijedilo je svake suze, svakog trenutka sumnje, jer su nas ti trenuci oblikovali i učinili jačima.” – izdvojila je Biserka Silić Matošević, nježna strana ove obiteljske priče.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

Izazovi u poslovanju preoblikovani u prilike za rast

Od obiteljskih domova i uredskih prostora do kompleksnih zdravstvenih i obrazovnih ustanova i proizvodnih objekata, tvrtka nudi inovativna rješenja prilagođena različitim potrebama. Njihov pristup poslovanju, koji potiče inovacije i održiva rješenja, čini ih nezaobilaznim igračem na tržištu koje cijeni kvalitetu i dugoročne vrijednosti. Osim estetike, naglasak je na dugotrajnosti, funkcionalnosti i jednostavnom održavanju te dugoročnoj praktičnosti. Tvrtka svoj pristup poslovanju temelji i na dugoročnim partnerstvima s vodećim imenima u industriji. Njihova suradnja s partnerima koji imaju više od 155 godina iskustva u poslovanju jamči kvalitetu i pouzdanost proizvoda. Ovakve suradnje omogućile su im da predstave najkvalitetnije proizvode na tržištu, čvrsto pozicionirajući se kao lider u industriji. Upravo partnerstva s renomiranim svjetskim proizvođačima materijala koji zagovaraju održivost i zelenu proizvodnju, izdvojila ih je od postojećih rješenja na tržištu i omogućila im da žive svoje vrijednosti u poslovanju.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

“Svake godine rastemo. Značajni iskoraci događali su se sa svakim novim zastupništvom, novim industrijskim projektom i novim klijentima koji su prepoznali kvalitetu našeg pristupa. Ulagali smo prvenstveno u našu edukaciju, u ljude i sajmove diljem svijeta. Sjećam se prvog sajma u Londonu i naše hotelske sobe. Bila je daleko od luksuza, ali znali smo da je taj sajam bio investicija u našu budućnost. Željeli smo samo biti prisutni, učiti od velikih brendova i donijeti u Hrvatsku dašak svjetskih trendova. S vremenom sam shvatila da je upravo u tim izazovima ležala prilika za učenje i rast. Danas, dok gledam unatrag, ponosna sam na sve što smo postigli i zahvalna sam što smo imali priliku ostvariti naše snove koji su u potpunosti premašili naša očekivanja.” – naglasila je ova ljubiteljica interijera.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

Kreativnost i individualan pristup kao imperativ

Osim vrhunskih proizvoda, tvrtka Dizajn Pod potiče kreativnost i individualnost u dizajnu podova. Njihov tim kreativaca i stručnjaka surađuje s klijentima kako bi stvorili personalizirana rješenja koja odražavaju jedinstvene potrebe i estetiku svakog prostora. Ovakav pristup omogućuje klijentima da ostvare svoju viziju prostora, uz podršku stručnjaka koji razumiju važnost estetike, funkcionalnosti i dugotrajnosti podnih obloga.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

“Zahvalna sam na svakom koraku našeg poduzetničkog puta, ne bih ništa mijenjala, svaki korak doveo nas je ovdje gdje smo danas. Vodili smo se onom Ne možeš izgubiti ono što nikad nisi imao – i išli smo hrabro naprijed, ne osvrćući se za izgubljenim bitkama. Nikad nismo gubili vjeru. Danas uživamo plodove tog rada i poklanjamo si ono najvrijednije što imamo, a to je – vrijeme. Nismo ga imali dok smo stvarali, zato ga sada iznimno cijenimo. Iako i dalje ima prostora za rast, kako privatno tako i poslovno, osjećam se ostvareno. I dalje imamo svoje snove, ali danas uživamo sanjajući ih…” – zaključila je Biserka Silić Matošević.

dizajn pod

FOTO: Marina TunjićFOTO: Marina Tunjić

druge vijesti