HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako postoji nešto što svi žele i zaslužuju u životu, to je bezuvjetna ljubav, zar ne?

A kad imate sreće pronaći partnera koji vas voli, želite znati koliko ta ljubav zaista ide duboko.

Je li to vrsta promjenljive ‘ljubavi’ koja je danas ovdje, a sutra nestane, ili je to prava, duboka bezuvjetna ljubav?

Srećom, psihologija nam može pomoći u ovome. Iako ne postoji jedan specifičan znak koji apsolutno dokazuje neuvjetovanu ljubav, skup određenih znakova često snažno upućuje na nju.

Samo morate znati na što paziti.

Donosimo 7 znakova koji, prema psihologiji, pokazuju da vas muškarac voli bezuvjetno.

On je otvoren i iskren o svojim osjećajima

Osoba koja vas voli bezuvjetno komunicira otvoreno i iskreno o svojim osjećajima. To je više od običnog razgovora. Imat ćete unutarnje informacije o tome kako se osjećaju, njihovim strahovima i tjeskobama, kao i onome što ih pokreće.

Možda vam se ne čini kao velika stvar, ali vjerujte nam, jest. Biti zaista otvoren na ovaj način je rijetko. Zapravo, 80% muškaraca ima problema s izražavanjem emocija; ne otvaraju se pred bilo kime.

Ovo ponašanje ne samo da pokazuje da su duboko zaljubljeni u vas, već je i odličan znak snage vaše veze.

via GIPHY

Kako je navela Lisa Firestone, doktorica kliničke psihologije i autorica, sposobnost potpune otvorenosti i iskrenosti s partnerom znak je povjerenja i sigurnosti te puno govori o snazi veze.

Ako imate muškarca koji je spreman otvoriti se vama i voditi teške razgovore, jasan je pokazatelj da vas voli bezuvjetno.

On vidi stvari iz vaše perspektive

Kad podijelite svoje misli, osjećaje i iskustva sa svojim muškarcem, osjećate li često da on to jednostavno ‘shvaća’?

To je više od same podrške, on je toliko angažiran da je kao da je tu, prolazi kroz to s vama. Čini vas viđenom, čutom i shvaćenom.

Zvuči poznato?

Empatija poput ove pokazuje da mu je stalo jednako do vašeg blagostanja kao i do vlastitog. Općenito je prepoznata kao ključni element istinske, bezuvjetne ljubavi.

Glenn Geher Ph.D. kaže nam: “validacija osjećaja partnera, što je klasičan primjer prave empatije, ključni je element ljubavi i snažnog odnosa”.

Kad vam muškarac pokazuje empatiju, to je jasan znak da je njegova ljubav prema vama bezuvjetna.

On vas poštuje

Poštuje li vas vaš partner?

Mislimo na poštovanje u smislu da vas drži u visokom poštovanju, cijeni vaše mišljenje i jedinstvene osobitosti. Također vas poštuje dovoljno da prepozna vašu individualnost, vaše granice i vaše stavove, čak i ako su različiti od njegovih.

I vi poštujete njega na isti način.

Možda mislite da je ovo očigledno u romantičnim vezama, no međusobno poštovanje često je ključni, a možda nedovoljno razmatrani faktor u ljubavnim odnosima.

Kako je naveo Stephen J. Betchen, stručnjak za obiteljsku terapiju s diplomama iz psihologije i psihoanalize, “Postoji vrlo jednostavan koncept koji mnogi parovi i stručnjaci koji ih tretiraju potcjenjuju – jedan koji može biti ključni sastojak uspješnog odnosa: međusobno poštovanje”.

Ova vrsta međusobnog poštovanja ključan je element romantičnih veza i snažan pokazatelj bezuvjetne ljubavi.

On je vaš najveći podržavatelj

Podržava li vas vaš partner u vašim naumima?

Kako je navelo istraživanje dr. Johna Gottmana, podržavanje životnih snova jedno drugoga ključni je aspekt uspješnog i ljubavnog odnosa. Ne samo da sprječava sukobe, već i produbljuje vašu vezu.

Ako vas vaš muškarac podržava i potiče vas da slijedite svoje snove i ciljeve, to je značajan pokazatelj prave ljubavi.

Spreman je surađivati s vama kako bi riješio sukob

Svi znamo da će u svakom odnosu doći do konflikta, zar ne?

Nesuglasice su normalne. Zapravo, malo sukoba je zdravo. Ono što je stvarno važno je kako vi i vaš partner to rješavate.

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Psychology utvrdilo je da veze s konstruktivnim rješavanjem sukoba obično imaju veće zadovoljstvo odnosom. To omogućuje ljubavi da raste i razvija se.

via GIPHY

Kako vaš muškarac pristupa rješavanju sukoba s vama? Spreman je konstruktivno raditi s vama kako bi stvari bile riješene?

Ako da, to je još jedan znak da je zaljubljen u vas.

Pruža male geste ljubaznosti

Bezuvjetna ljubav nije uvijek izražena glasnim grandioznim gestama, ponekad je riječ o malim gestama ljubaznosti koje pokazuju da mu stvarno stalo.

Kakve male geste ljubaznosti vaš muškarac čini za vas?

via GIPHY

Bez obzira na gestu, ovi mali, ali dosljedni i brižni činovi vam govore kako se on stvarno osjeća. Trudi se biti pažljiv i na neki način poboljšati vaš život.

Postoji li jednostavniji, ali značajniji način pokazivanja neuvjetovane ljubavi od ovoga?

Voli vas onakvom kakva jeste

Cijeni li vaš muškarac vas onakvom kakva jeste?

Nema veze koliko često vježbate, koliko novca zarađujete ili koje uspjehe postižete, voli li vas, s manama i vrlinama?

via GIPHY

Koliko god zvučalo jednostavno, bezuvjetna ljubav znači voljeti nekoga onakvim kakav jest. Doslovno je to ljubav bez ikakvih uvjeta.

Kako to Jodi Picoult kaže u svojoj knjizi ‘My Sister’s Keeper’: “Ne voliš nekoga zato što je savršen, voliš ga usprkos činjenici da to nije.”

Ako vas vaš muškarac voli unatoč tome što niste savršeni, a priznajmo, nitko od nas nije, nema sumnje da vas voli bezuvjetno.

Završne misli

Dakle, koliko znakova prepoznajete kod svog muškarca?

Važno je zapamtiti da ne postoji pojedinačni znak koji jamči postojanje bezuvjetne ljubavi; to je kombinacija mnogih malih gesta koje pokazuje.

Stoga, ako primijetite većinu ili sve ove znakove, možete biti sigurni da vas on voli bezuvjetno.

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024