Ljubičasti helikopter, supruge manekenke, šestero djece i egzotični uzorci: Roberto Cavalli život je ispunio glamurom

"Molto sexy, molto Italiano!", tako je odvažne uzorke i kreacije slavnog talijanskog dizajnera svojedobno predstavio jedan američki časopis.

12 travnja 2024

Roberto Cavalli preminuo PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Slavni talijanski dizajner Roberto Cavalli preminuo je u dobi od 83 godine. Legenda talijanske modne scene potječe iz umjetničke obitelji, a već je kao mladić svijetu jasno dao do znanja da će biti veliki majstor odvažnih uzoraka. Rođen 15. studenog 1940. godine, Cavalli je bio škorpion u horoskopu i strastven u svemu, a pogotovo u ideji da svojim modnim brendom svijet učini glamuroznijim mjestom.

Nakon duge i teške bolesti, legenda talijanskog dizajna preminula je u svom domu u Firenci, a za sobom ostavlja bogato nasljeđe.

Roberto Cavalli preminuo

 

Roberto Cavalli preminuo je u rodnoj Italiji, život je živio punom brzinom

Veliki obožavatelj glamura i brzih automobila, točnije, Formule 1, Roberto Cavalli imao je osobnost snažnu poput svojih legendarnih uzoraka.

PROČITAJTE: Kako prepoznati lažnu dizajnersku torbu u samo nekoliko koraka

Rođen je u Firenci, u umjetničkoj obitelji u kojoj je glavna zvijezda bio njegov djed, umjetnik Giuseppe Rossi. Nije ni čudno što je mladi Roberto od tinejdžerskih je dana znao da želi spojiti modu sa slikarstvom. Još kao student, izradio je uzorke koji su privukli pažnju velikih modnih kuća, a u sedamdesetima je osmislio i patentirao poseban način oslikavanja kože koji je oduševio svijet.

Cavalli dizajner preminuo Roberto Cvalli hello magazine croatia hrvatska Roberto Cavalli život

Kim Cattrall s Robertom Cvallijem u haljini koju je dizajnirao u sklopu tadašnje kolekcijeGETTY

Njegov dizajn uskoro su počele su nositi velike zvijezde kao što su Sofia Loren i Brigitte Bardot, baš kao i mnoge članice visokog društva koje su uživale u odvažnosti njegovih uzoraka. Nakon toga, svijet se nije mogao zasititi glasnog luksuza koji je sa sobom donosila zabavna odjeća s potpisom Cavalli, ali i modni dodaci, obuća, namještaj i nakit.

Roberto Cavalli preminuo

Modna kuća Cavalli najpoznatija je po egzotičnim uzorcima i trapericama s efektom pijeska, kojima je Roberto uspio postići veliku prepoznatljivost među mlađom publikom.

Dvije žene i šestero djece: Roberto Cavalli tek je dočekao posljednje dijete

Slavni dizajner dva puta se ženio, a njegova ljubavna priča s Evom Duringer, koja je bila natjecateljica za Miss Universe dok je on na natjecanju sudio, poznata je celebrity ljubavna priča u Italiji.

Roberto je tijekom života postao otac šestero djece, a od 2014. godine bio je u vezi s manekenskom Sandrom Nilsson, koja je od njega mlađa čak 45 godina.

Roberto Cavalli preminuo

Njegova partnerica i Roberto 2023. godine dočekali su svoje prvo zajedničko dijete, koje još nije navršilo godinu dana.

“Svijet je džungla”: Roberto Cavalli život obojio šarenilom i egzotikom

“Svijet je jedna velika džungla”, znao je govoriti Roberto Cavalli koji je obožavao odvažne, egzotične uzorke, a najviše leopardski. Kad je jednom prigodom angažiran da osmisli nove uniforme za Playboyeve zečice, one su, naravno, na kraju bile izrađene upravo od materijala s tim uzorkom.

Život Roberta Cavallija nije bio ništa manje luksuzan – dizajner je posjedovao ljubičasti helikopter, pušio skupocjene cigare i uživao u životu, u svemu tražeći nešto lijepo.

Cavalli dizajner preminuo Roberto Cvalli hello magazine croatia hrvatska Roberto Cavalli život

Jennifer Lopez samo je jedna od obožavateljica rada slavnog modnog dizajneraGETTY

Vjerovao je u maksimalizam, što ga je dovelo u sam vrh slavnih svjetskih dizajnera i modnih miljenika bogatih i slavnih.

Ostat će zauvijek zapamćen kao dizajner koji je svijetu donio ideju da manje nije uvijek više.

Cavalli dizajner preminuo Roberto Cvalli hello magazine croatia hrvatska Roberto Cavalli život

 

 

druge vijesti