Haljina prabake sa same izložbe: Zašto je ova francuska glumica zapravo prava zvijezda Met Gale 2024.

Francuska glumica Isabelle Huppert pojavila se u replici vjenčanice koju je sa svojim sestrama kreirala njezina prabaka.

09 svibnja 2024

Isabelle Huppert na Met Gali PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Isabelle Huppert na Met Gali pokazala je kako izgleda francuski chic u punom smislu te riječi. Francuska glumica Isabelle Huppert osvanula je na gali odjevena u kreaciju s potpisom Balenciaga koju je njezin prijatelj, umjetničkog direktora Demna, osmislio u skladu s dress codeom: “The Garden of Time”.

Naime, Isabelle Huppert pojavila se na crvenom tepihu Met Gale 2024. u reinterpretaciji vjenčanice njezine prabake Marthe Bertrand iz 1930-ih sa svilenim satenskim laticama u boji šampanjca.

Isabelle Huppert na Met Gali

Isabelle Huppert na Met Gali pojavila se kao istinska “čuvarica vremena”

Isabelle Huppert je često govorila o svom modnom nasljeđu kao praunuka Marthe Bertrand, koja je 1895. godine sa svoje tri sestre, Marie, Réginom i Joséphine osnovala poznati modnu kuću Callot Sœurs.

PROČITAJTE: Održana je Met Gala 2024. –  Ovo su svi celebrity lookovi koje trebate vidjeti danas

 

“Mislim da sam od svih posjetitelja Met Gale ja vjerojatno ona s najočiglednijom, a opet svega najosobnijom vezom. Haljinu su kreirale moje prabake, a repliku je za mene napravila modna kuća Balenciaga”, izjavila je za Vogue.

Isabelle Huppert na Met Gali

Isabelle Huppert na Met Gali

I dok je modna kuća Callot Sœurs možda manje poznata od nekih drugih francuskih modnih divova kao što su Chanel i Balenciaga, itekako je ostavila traga u povijesti mode, pridonoseći počecima visoke mode.

Originalna haljina je, zapravo, završni dio izložbe postavljene u muzeju Met te je dramatično prikazana na izlazu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

druge vijesti