ONA “gola haljina” Kate Moss prodaje se na aukciji

19-godišnja Kate Moss nosila ju je 1993. godine na zabavi modne agencije Elite u Londonu.

08 travnja 2024

Kate Moss slavna prozirna haljina hello magazine croatia hrvatska gola haljina Kate Moss PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako postoji jedna haljina koju će svi fanovi party lookova supermodela devedesetih pamtiti, to je zasigurno takozvana gola haljina Kate Moss. U razdoblju kad su slavne manekenke bile popularne poput rock zvijezda i bad boy glumaca s kojima su hodale, pojavljivanje na zabavama bilo je bitno koliko i hod po pistama, a Britanke Naomi Campbell i Kate Moss bile su na glasu kao najveće partijanerice svoje ere. Na zabavi modne kuće Elite Model Agency pojavile su se spremne za tulum, a 19-godišnja Kate Moss sve je prisutne zasjenila sivom prozirnom haljinom koja je otkrivala baš sve – od crnih tangica do činjenice da je kod kuće namjerno “zaboravila” grudnjak.

Kate Moss slavna prozirna haljina hello magazine croatia hrvatska gola haljina Kate Moss

Gola haljina Kate Moss stavljena je na prodaju, uz malo razočarenje

Slavna haljina koja ne ostavlja puno mašti stiže iz kolekcije američke dizajnerice Lize Bruce za proljeće 1994., a nakon Kate, prozirne haljine nosile su i Gwyneth Paltrow i Drew Barrymore. Ipak, ovo je ona koju ćemo zauvijek pamtiti.

PROČITAJTE: Kako napraviti supermodel make up – uz pomoć kose? Vizažist otkrio neobičan trik

Jedna sretnica, kojoj prozirna siva haljina dospije u ruke moći će rekreirati ovaj look, koji je na aukciju stavila kuća Kerry Taylor, no haljina stiže uz maaaalo razočaranje.

Naime, oni koji će sudjelovati u aukciji ipak neće dobiti haljinu same Kate Moss nego identičnu haljinu iz iste kolekcije Lize Bruce. Hmmmm, koliko haljina zapravo vrijedi uz spoznaju da Kate Moss u njoj nije partijala?

Kate Moss slavna prozirna haljina hello magazine croatia hrvatska gola haljina Kate Moss

Aukcijska kuća iz Londona nada se da će dobiti 2000 do 3000 funti na aukciji koja će se održati 14. travnja ove godine.

Reklama za ovaj izložbeni primjerak svakako je odlična.

druge vijesti