Legendarna haljina Audrey Hepburn na dražbi za vrtoglav iznos

Haljina iz kultnog filma plijeni pažnju i dan danas.

22 kolovoza 2023

haljina Audrey Hepburn FOTO: PROFIMEDIA
HELLO
Domagoj Kukec

Doručak kod Tiffanyja (eng. Breakfast at Tiffany’s) kultni je film u kojem je Holly Golightly (koju glumi Audrey Hepburn) nosila odjevne kombinacije koje su zasjenile modu tog vremena. Danas se smatra filmom koji je obaveznim za gledanje za generacije koje dolaze.

Haljina Audrey Hepburn iz omiljenog filma

Iako je najpoznatiji look Audrey Hepburn iz “Doručka kod Tiffanyja” crna Givenchy haljina, bilo je mnogo drugih koji su privukli pažnju publike.

Ružičasta kreativna kreacija koju je nosila Holly Golightly vjerojatno je drugi najistaknutiji komad iz filma.

haljina Audrey Hepburn

Prema nedavnoj obavijesti, ova ružičasta haljina ide na dražbu u organizaciji Julien’s Auctions kao dio njihove dražbe “Legends: Hollywood & Royalty”.

Sigurno će izazvati pomamu.

Slavna haljina Audrey Hepburn već je bila na dražbi

Njezina haljina je flamingo ružičaste boje, ukrašena svilenim organzom sa šljokicama, perlama, aplikacijama zlatnih resica, ručno šivanim guipure čipkama, lepeznim čipkastim aplikacijama sa srebrnim šljokicama i svjetlucavim perlama.

Givenchy je prvotno kreirao haljinu u crnoj boji za svoju kolekciju jesen/zima 1960. godine. Nakon što je vidjela Lee Radziwill u sličnoj odjeći, Audrey Hepburn je zamolila Givenchy da napravi rozu verziju i promijeni izrez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Hubert de Givenchy i Audrey Hepburn dugo su surađivali. Audrey Hepburn je često nosila Givenchy kostime, a i veći dio njezine osobne garderobe bio je iz Givenchyja.

Kultni film “Doručak kod Tiffanyja”, u kojem Hepburnine odjevne kombinacije zrače elegancijom, filmski je klasik – stoga se očekuje visoka cijena za ovu haljinu. Procjenjuje se da će se kretati između 200 000 i 300 000 američkih dolara.

haljina Audrey Hepburn

Kada je Christie’s stavio haljinu na dražbu 2007. godine, iznos je bio 192 000 američkih dolara. Međutim, tijekom vremena, haljina je značajno izblijedjela. Prvobitna jarko ružičasta boja postala je svjetlija, a ukrasi također izgledaju izblijedjelo.

Kao dio trodnevne aukcijske manifestacije, ljubitelji sada mogu kupiti predmete iz ormara Audrey Hepburn, pokojne princeze Diane i glumice Grace Kelly.

Aukcija “Legends: Hollywood & Royalty”, zajednički događaj Julien’s Auctions i Turner Classic Movies, održat će se od 6. do 8. rujna u Beverly Hillsu i online, s ponudom većom od  1400 kultnih komada Hollywooda.

druge vijesti