
Marko Bošnjak šokira Europu: Novi spot za “Poison Cake” ostavit će vas bez riječi!
Marko Bošnjak s novim spotom za "Poison Cake" donosi mračnu bajku o osveti i pravdi, koja će osvojiti Europu.
21 veljače 2025
PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18 sati ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će se održavati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu i trajat će koliko to vrijeme bude dozvoljavalo.
Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.
Ova izuzetna feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.
S gastro strane, PLACe market jedini je ulični projekt koji je skupio mnoga respektabilna chefovska imena na jednom mjestu, a koja uspješno pokazuju da street food i kod nas može biti kreativan, lokalno orijentiran, gastronomski vrijedan i ukusan te cjenovno prihvatljiv.
U splitskom djelu projekta sudjelovali su restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa.
U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom djelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.
Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.
Novost je da nas iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a obzirom da se ponuda se iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, ne propustite svaki petak od 18h posjetiti tržnicu Dolac i jesti prefine specijalitete koje su baš za ovaj projekt osmislili vrhunski chefovi i ugostitelji.
Cijene se kreću od 6 do 10 eura, a ponuda je zaista raznolika i sigurni smo kako će vam svaki štand dati razlog da se petkom uputite jesti na Dolac. Svaki petak tu su i live DJ nastupi, stoga ne propustite ovo odlično i posebno događanje.
Rico Rodriguez iznenadio je fanove svojim izgledom.
22 veljače 2025
Julez Smith u odličnim je odnosima sa svojim sestričnama.
22 veljače 2025
Tia Jurčić u vezi je s poznatim komentatorom i bivšim poznatim košarkašem.
22 veljače 2025
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
22 veljače 2025
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.
21 veljače 2025