HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Za svoj sljedeći album Dua Lipa težila je savršenstvu. I, kao što nam povijest govori, za savršenstvo je potrebno vrijeme i naporan rad.

Britansko-albanska zvijezda objavila je prve nove pjesme krajem prošle i početkom ove godine, a na nagradama Grammy ih je izvela – to su “Training Season” i “Houdini”.

“Training Season” i “Houdini,” otkrila je Dua Lipa, neke su od gotovo 100 pjesama napisanih za projekt njezinoga trećeg albuma! Kada je gostovala kod Jimmyja Kimmela pokazala mu je knjigu u koju je zapisala sve pjesme za album.

Novi album Dua Lipa je marljivo radila, često mijenjajući tekstove dok pjesme nisu bile savršene

Ova knjiga sadrži sve pjesme koje sam napisala za ovaj album“, rekla je Dua. “Napisala sam 97 pjesama. “Je li neka od njih užasna?“, upitao ju je voditelj. “Puno ih je“, priznaje ona. “Njih oko 80.”

Od izdavanja njezinog hit drugog albuma Future Nostalgia 2020., koji je dosegao 3. mjesto Billboardove ljestvice 200, Dua Lipa je dobila više samopouzdanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Onog trenutka kad napišem pjesmu, znam je li dobra ili ne i je li blizu da bude dovršena”, rekla je tada Kimmelu. “Svaku pjesmu na ovom albumu, za razliku od bilo koje druge ploče koju sam snimila, ispravljala sam i prepisivala više puta, sve dok ne bih osjetila da je savršena. Za takav proces ranije nisam imala samopouzdanja.”

Novi album Dua Lipa će objaviti ove godine

Ranije u svojoj karijeri, nastavlja, što god da je napisano prvoga dana “bilo je uglavnom ono što su svi čuli.”

Ovaj put kaže: “puno sam sigurnija u sebe kao tekstopisca i kao izvođača i u to kako želim da stvari budu, zvuče i izgledaju.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Dua je također objasnila kako je pedantno vodila bilješke otkako je “bila mala“, skupljajući na papiru svoje “ideje, planove i snove“.

Predstojeći album nadovezuje se na album Future Nostalgia, koji je bio četiri tjedna na prvom mjestu službene ljestvice albuma u Britaniji, osvojio Grammy za najbolji pop vokalni album na 2021. i imao na sebi pjesmu “Levitating”, hit broj 1 na Billboardovoj Hot 100 ljestvici na kraju 2021.

druge vijesti