HELLO
Domagoj Kukec

Megapopularni pjevač Elton John pjevao je na festivalu Glastonbury. Nastup je pratio rekordan broj gledatelja – procjenjuje se da je ta brojka između 7,3 i 7,6 milijuna ljudi. To je čak trostruko više nego nastup Paula McCartneyja 2022. koji je pratilo 2,7 milijuna ljudi.

Nastup ove britanske pop ikone trajao je nevjerojatna tri sata, a time je postao najgledaniji tv show godine. Nastup Eltona Johna po gledanosti nadmašio je i gledanost Guns ‘N’ Rosesa, čiji je nastup pratilo oko milijun ljudi. Arctic Monkeys gledalo je nešto više od 1,5 milijuna ljudi.

Nastup pratilo više milijuna ljudi, najgledaniji nastupi poznatih zvijezda ostavljaju bez daha

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC (@bbc)

Nastup Eltona Johna imao je publiku od oko 120 tisuća ljudi, što je dosad najveća publika na Glastonburyju. Nastup na Glastonburyju je jedan od zadnjih nastupa njegove oproštajne “Farewell Yellow Brick Road” turneje, a smatra se turnejom s najvećom zaradom svih vremena – procjenjuje se na 887 milijuna dolara. Nakon Glastonburyja, pjevač Elton John održat će još sedam koncerata. Finalni nastup održat će se 8. srpnja u Stockholmu.

Elton John, legendarni pjevač i tekstopisac, ranije je izjavio da će to biti njegov posljednji koncert u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na tom koncertu, Elton John je izveo hitove koji su obilježili pet desetljeća njegove karijere. Publika je bila oduševljena kada je Elton John započeo svoj nastup s emotivnom baladom “Candle in the Wind”, koja je postala njegov zaštitni znak. Slijedio je energična izvedba pjesme “Rocketman”, koja je osvojila srca mnogih fanova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Nažalost, iznenađujuće odsustvo Britney Spears, s kojom je Elton ranije izvodio duet “Tiny Dancer”, razočaralo je mnoge fanove. No, umjesto nje, Elton je pozvao Brandona Flowersa iz benda The Killers kako bi zajedno izveli ovaj hit. Njihov duet bio je nevjerojatan trenutak i podsjetio je publiku na snagu i dugovječnost Eltonove glazbe.

Elton John je također pokazao svoju podršku mladim glazbenim talentima tijekom koncerta. Jacob Lusk, frontmen grupe Gabriels, pridružio se Eltonu na pozornici za izvedbu pjesme “Are You Ready for Love”. Stephen Sanchez se pridružio Eltonu Johnu u izvedbi TikTok hita “Until I Found You”, a Rina Sawayama je preuzela ulogu Kiki Dee na pjesmi “Don’t Go Breaking My Heart”. Ovi mladi glazbenici su pridonijeli energiji i svježini nastupa.

Koncert je bio dio jednog od najvećih festivala na svijetu, na kojem su se pojavila još neka glazbena imena kao što su Guns N’ Roses, Arctic Monkeys, Blondie, Queens of the Stone Age, Lana Del Rey, Cat Stevens i Lewis Capaldi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Najgledaniji nastupi u povijesti obilježili Glastonbury

Trijumfalni nastup Kylie Minogue na Glastonburyju 2019. također je imao titulu najgledanijeg u povijesti festivala.

Nastup je označio povratak australske pop senzacije na nakon što je bila prisiljena povući se 2005., kada joj je dijagnosticiran rak dojke. Kylie Minogue tada je pozvala Chrisa Martina i Nicka Cavea iz Coldplaya na pozornicu.

BBC je tada izvijestio da je oborila rekord Eda Sheerana i da je njezina izvedba postala najgledanija u povijesti Glastonburyja. Podaci o gledanosti pokazuju da je oko 3,2 milijuna ljudi gledalo njezin set, što je doseglo vrhunac od 3,9 milijuna tijekom završnih minuta njezinog nastupa.
Ed Sheeran prethodno je držao rekord, kada je njegov naslovni set iz 2017. privukao 3,1 milijuna gledatelja, dok je Adelino pojavljivanje na Pyramid Stageu 2016. gledalo više od 3,5 milijuna ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EDUARD (@eduard_chuhnin)

druge vijesti