HELLO
Domagoj Kukec

U izdanju od 30. siječnja 1999., Billboard je ocijenio debi album Britney Spears, …Baby One More Time, objavljen za Jive Records. “Tinejdžerska zavodnica koja se probila kroz glazbeni čušpajz s pop/R&B singlom ‘…Baby One More Time’ predstavlja svoj debi album – pripremljen za vrhove top-lista s pjesmama punim zaraznih refrena iz iste vreće kao i naslovna pjesma”, pohvalio je Billboard, napominjući da je Spears “već okusila svjetla reflektora u dvogodišnjem nastupu u Disneyjevom Mickey Mouse Clubu.”

“Blagoslovljena slatkim glasom i zdravom slikom djevojke iz susjedstva”, nastavila je kritika, “Spears je zapalila atmosferu među tinejdžerskom publikom kojom su vladali bendovi poput Hansona, ‘N Synca i Backstreet Boysa.”

Isti tjedan, album i njegov naslovna pjesma istovremeno su zauzeli prvo mjesto na Billboard 200 i Billboard Hot 100 ljestvici.

Britney ima bogatu povijest na vrhovima ljestvica. Do danas se može pohvaliti sa šest broj 1 na Billboard 200: “…Baby One More Time”, “Oops!…I Did It Again” (2000.), “Britney” (2001.), “In the Zone” (2003.), “Circus” (2008.) i “Femme Fatale” (2011.). S “Glory” (br. 3) 2016. zauzela je svoj deseti top 10.

Britney Spears je zauzela pet mjesta broj 1 na Hot 100 ljestvici: “…Baby One More Time,” “Womanizer” (2008.), “3” (2009.) i dva u 2011., “Hold It Against Me” i kao na Rihanninom “S&M.” Pjevačica je dodala svoj 14. i posljednji top 10 s pjesmom “Hold Me Closer” s Eltonom Johnom u rujnu 2022.

Britney Spears nedavno objavila i memoare koji su odmah postali hit

Spearsini memoari The Woman in Me stigli su u listopadu 2023. Knjiga sažima Spearsin uspon do slave, njezin odnos s Justinom Timberlakeom i njezin život pod 13-godišnjim skrbništvom. Prema Associated Pressu, prodana je u 1,1 milijun primjeraka u SAD-u u prvom tjednu.

PROČITAJTE: Memoari Britney Spears otkrivaju sav prljavi veš – Slavna pjevačica osvetila se Justinu Timberlakeu! Što je za nju bila prijelomna točka i zašto je bila u komi?

“Sudjelovao sam u mnogo različitih projekata tijekom godina, a Britney je stvarno posebna umjetnica”, rekao je Jack Satter, tadašnji Jiveov viši potpredsjednik pop promocije, 24. listopada 1998., za Billboard. “Stvarno mislim da je poput mlade Madonne. Naš cilj je od nje napraviti veliku pop crossover umjetnicu. Mislim da će biti dugovječna.”

druge vijesti