HELLO
Stipe Vukšić

Olivia Colman pridružila se holivudskim zvijezdama koje izražavaju svoje neslaganje sa snimljenim audicijama.

U razgovoru s kolegom glumcem Andrewom Scottom objavljenom ovoga mjeseca u časopisu Interview, Colman je objasnila zašto smatra da sve veće oslanjanje industrije zabave na snimljene audicije na kraju šteti glumcima. Praksa, koja je bila točka spora u pregovorima o između glumaca i studija za vrijeme štrajka 2023., stekla je široku popularnost tijekom pandemije COVID-19, a onda je postala stalna pojava u industriji.

Olivia Colman tvrdi da su audicije uživo neophodne zbog povratne informacije

Da pojasnimo, kada filmovi i serije imaju ovakvu praksu, glumci ne dolaze na audiciju, nego samo pošalju snimku na adresu produkcije. Dok pristaše ove prakse navode da je to korisna praksa jer nudi širi „bazen“ potencijalnih glumaca, Colman je rekla da audicije koje sami snimaju lišavaju glumce mogućnosti primanja povratnih informacija i uspostavljanja osobnih veza s osobama koje su zadužene za casting, a koje rade na mnogim projektima istovremeno.

olivia colman

To je bez ikakvog poštovanja. To je zapravo test pamćenja, zar ne? Zato što vam ga stvarno kasno daju” rekla je oskarovka o audicijama koje glumci sami snime, koje često zahtijevaju opsežno pamćenje. “To je stvarno nepristojno. Vidim da im je lakše što ne moraju raditi stvari uživo, ali ja ne bih stigla tu gdje jesam da sam se morala sama snimati, jer sam išla na audicije znajući da na njima mogu pridobiti ljude i da ću dobiti povratnu informaciju.”

Andrew Scott misli isto što i Olivia Colman

Andrew Scott se složio, prisjećajući se svojih prvih dana slanja snimki s audicijama i koliko se ta praksa činila lošijom u usporedbi s audicijama uživo.

olivia colman

Otišao sam u poštu, stavio videokasetu u paket i poslao ga u Ameriku”, rekla je zvijezda ovomjesečne hit serije “Ripley”. “To je užasno. I onda ne čuješ ništa ni od koga.”

druge vijesti