HELLO
Stipe Vukšić

Matthew McConaughey je prije nekoliko godina planirao potpuno napustiti glumu, ali je na kraju samo napravio dvogodišnju stanku.

Matthew je za Interview Magazine razgovarao s kolegom Glenom Powellom, koji je prošle godine bio zvijezda popularne romantične komedije Anyone But You. Matthew McConaughey (54) je govorio o tome zašto je morao uzeti pauzu kako bi se ponovno otkrio u Hollywoodu nakon što se osjećao kao da je zarobljen u žanru romantične komedije.

Matthew McConaughey više nije htio glumiti samo u romantičnim komedijama pa je uzeo pauzu

Kad sam bio u fazi romantičnih komedija, davali su mi samo takve uloge i s mnogima sam uspio,” objasnio je McConaughey. Nastavio je: “Ali želio sam isprobati neke druge stvari.”

Dok je bio odsutan iz Hollywooda, McConaughey je opisao svoj život kao “zastrašujući” i napomenuo da je imao “duge razgovore” sa suprugom Camilom Alvez McConaughey o “potrebi da pronađe novi poziv“.

U to se vrijeme prisjetio da je razmišljao o poslu učitelja, studiranju glazbenog dirigiranja ili radu kao vodič za divlje životinje.

Pročitajte: Kate Hudson progovorila o današnjem stanju romantičnih komedija – Nema muških zvijezda spremnih na to!

Iskreno sam mislio: ‘Izašao sam iz Hollywooda. Izašao sam iz svoje trake.’ Trake u kojoj je Hollywood rekao da bih trebao ostati“, rekao je.

Matthew McConaughey nakon pauze je doživio nove uspjehe te osvojio i Oscara

Zvijezda filma “Fool’s Gold” nije točno precizirao kada je uzeo pauzu, ali između 2007. i 2010. nije imao nikakvih uloga. Do tada je bio najpoznatiji po romantičnim komedijama uključujući “The Wedding Planner” s Jennifer Lopez 2001. i “How To Lose a Guy in 10 days“ s Kate Hudson iz 2003.

Godine 2014. dobio je Oscara za svoju izvedbu u filmu “Dallas Buyers Club”, drami o Ronu Woodroofu, kauboju kojemu je sredinom 1980-ih dijagnosticiran AIDS. Matthew je postao poznat nakon uloge u filmu “Dazed and Confused” iz 1993.

Bilo je zastrašujuće“, rekao je o vremenu koje je proveo izvan Hollywooda.

Ali odlučio sam da je to ono što trebam učiniti, pa nisam namjeravao izvući padobran i odustati od misije na kojoj sam bio. Ali bilo je strašno, jer nisam znao hoću li ikada izaći iz pustinje.”

Izišao je, i to kako!

druge vijesti