HELLO
Stipe Vukšić

Leonardo DiCaprio trebao bi glumiti Franka Sinatru u novom biografskom filmu koji će režirati Martin Scorsese. Dobitnik Oscara (49), koji je posljednji put surađivao sa Scorseseom (81) u hvaljenom Killers of the Flower Moon iz 2023. godine, glumit će Sinatru uz Jennifer Lawrence kao pjevačevu drugu suprugu, glumicu Avu Gardner, javlja Variety.

Leonardo i Jennifer glumili su skupa u filmu Don’t Look Up iz 2021.

Frank Sinatra bit će još jedna u nizu DiCaprijeva uloga za Scorsesea

Film privlači ‘interes velikih studija i streamera’, a čini se da je glavni favorit

Sinatrina kći Tina – čija je majka Nancy Barbato bila Sinatrina prva žena prije nego što ju je napustio zbog Ave Gardner – kontrolira nasljeđe glazbeno-filmske ikone i tek treba dati svoj blagoslov predloženom filmu.

frank sinatra leonardo dicaprio

Jennifer Lawrence s Leonardom DiCaprijem glumila je u filmu Don’t Look Up iz 2021.FOTO: Profimedia

DiCaprio i Scorsese česti su filmski suradnici, a DiCaprio se od 2002. pojavio u glavnim ulogama u šest Scorseseovih filmova – Gangs of New York (2002.), The Aviator (2004.), The Departed (2006.), Shutter Island (2010.), The Wolf of Wall Street (2013.) i Killers of the Flower Moon (2023.).

Frank Sinatra i Ava Gardner bili su jedan od najuzbudljivijih holivudskih parova

Ava Gardner bila je jedna od najvećih hollywoodskih ljepotica kad je 1943. upoznala Franka Sinatru. Nakon još šest godina, započeli su vezu. No Sinatra je još uvijek bio u braku (u kojemu je dobio troje djece) kada je veza s Avom planula 1949. godine.

Sinatra je svoju ljubav iz mladih dana, Nancy Barbato, oženio deset godina ranije u New Jerseyju gdje su oboje odrasli. Par je zasnovao obitelj prije nego što ih je njegova filmska i glazbena karijera natjerala na selidbu u Hollywood.

Ali brak nije spriječio Sinatru da se druži s drugim ženama, a Ava je bila samo jedna od onih s kojima se viđao. Ali oboje su znali da je to prava ljubav.

frank sinatra leonardo dicaprio

Frank Sinatra i Ava Gardner bili su u braku od 1951. do 1957.FOTO: Profimedia

Ava je bila zavodnica i nije mogla držati ruke podalje od oženjenih muškaraca te je često bila u vezama s kolegama na snimanjima filmova, čak i ako bi oni bili već u braku. Nakon dvanaest godina braka, Nancy je konačno podnijela zahtjev za razvod i Ava i Frank su se vjenčali 1951. Frank je imao 35 godina, Ava 28.

Bio je to turbulentan brak s brojnim svađama i prepirkama koje su bile dobro popraćene.

Ava je pobacila dvaput tijekom veze s Frankom prema svojim memoarima – ostavivši ga shrvanog. Karijera joj je uvijek bila na prvom mjestu i nikada nije odustajala od divljih noći i jednokratnih afera. Nakon šest godina braka, razveli su se 1957.

‘Bili su previše slični’, prisjetila se Tina Sinatra. ‘Bili su najbolji prijatelji, jako su se voljeli, ali u tom trenutku ništa nije bilo važnije od njihovih karijera’.

Ipak, Ava Gardner požalila je na kraju života. Godine 1986. moždani joj je udar paralizirao lijevu stranu tijela, a 1990. umrla je od bronhijalne upale pluća i lupusa.

„Žao mi je što sam provela 25 godina snimajući filmove. Sada bih voljela da imam ono što je ženi najvažnije – dobar brak, djecu, bolje obrazovanje. Ako bih se ikada ponovno udala, to bi bi mogao biti samo Sinatra“, rekla je pred kraj života.

Kada je Gardner umrla, Sinatra, koji je živio još osam godina, bio je shrvan. „Nikada to nije prebolio“, izjavila je Tina Sinatra.

druge vijesti