HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Voljena među obožavateljima Harryja Pottera zbog svoje uloge zle Bellatrix Lestrange u filmovima o malom čarobnjaku, glumica Helena Bonham Carter dala je veliki intervju za Bustle u kojemu je govorila o svom liku i iznijela svoje mišljenje o kontroverznom stavu Miriam Margolyes (profesorica Sprout) o odraslim obožavateljima Harryja Pottera.

Raspravljajući o tome je li zabavnije glumiti heroja ili zlikovca, Helena Bonham Carter je rekla da vjeruje da se “možete zabaviti igrajući negativce“.

Helena Bonham Carter misli da bi iduća glumica u ulozi Bellatrix trebala otići u drugom smjeru

S Bellatrix sam znala da se moram zabaviti jer sam je željela učiniti privlačnom djeci, na neki način, pa sam to učinila nekom vrstom uskraćenog razvoja. Netko tko jednostavno nije odrastao i bio je stvarno zločest“, rekla je o svojoj ulozi.

Također je priznala da njezina verzija Bellatrix nije u potpunosti preuzeta iz knjiga o Harryju Potteru. „Ona zapravo nije bila na stranici – svakako su bili njezini postupci i ono što je učinila, ali ne u opisu i dječjem aspektu. Bilo je puno sastojaka koje sam samo ubacila u nju, uglavnom zato što mi je stvarno dosadilo. Tek sam dobila dijete, i ovo je bila moja jedina uloga, i jednostavno sam sve bacila na to.“

helena bonham carter

Helena je uživala glumiti Bellatrix.FOTO: Profimedia

Uz najavu reboota Harryja Pottera u obliku TV serije i vijest da su scenaristi počeli predstavljati svoje ideje, mnogi se obožavatelji pitaju koji bi glumci mogli glumiti omiljene likove iz franšize. Na pitanje bi li ponovno odigrala ulogu Bellatrix ako joj se obrate, Bonham Carter nije bila tako sigurna.

Mislim da mi neće prići jer sam bila u originalu, ali nikad ne reci nikad. Helena, međutim, misli da bi onaj tko bude izabran za ulogu trebao ići “potpuno drugim smjerom” od onoga kojim je ona otišla, navodeći da bi sljedeća glumica mogla razmisliti o tome da bude bliže liku kakav je opisan u knjigama.

Helena Bonham Carter ne misli da je Harry Potter samo za djecu

Helena Bonham Carter također je kratko progovorila o nedavnim komentarima Miriam Margolyes da bi odrasli obožavatelji serijala o Potteru trebali “odrasti” i “prerasti” ga jer je “za djecu“. Ovi kontroverzni komentari naišli su na kritike obožavatelja Harryja Pottera, a na pitanje slaže li se s Margolyesinim mišljenjem da je Potter samo za djecu, Bonham Carter je odgovorila negativno.

helena bonham carter

Volim tu ženu, a ona je netko tko je u sebi veliko dijete. Mislim da koliko god bili stari, moramo održati to dijete na životu.

druge vijesti