HELLO
Stipe Vukšić

Dakota Johnson možda nema istu moć predviđanja kao njezina titularna junakinja u filmu Madame Web, ali njezina vlastita vizija budućnosti ne uključuje još visokobudžetnih adaptacija stripova.

U novom intervjuu za portal Bustle, glumica je rekla da je rad na filmu o superjunacima “definitivno važno iskustvo“, iako ga ne bi htjela ponoviti. “Nikada prije nisam radila ništa slično“, objasnila je glumica. “Vjerojatno nikad više neću učiniti nešto slično jer nemam smisla za taj svijet. I sada to znam. Ali ponekad u ovoj industriji potpišeš nešto dok izgleda kao jedna stvar, a onda dok radiš na tome to postaje potpuno druga stvar, a ti si misliš: ‘Čekaj, što?'”

Dakota Johnson glumila je glavnu ulogu u katastrofalnome filmu Madame Web

U filmu Madame Web, koji je objavljen na Valentinovo i smješten u Sonyjev Spider-Man filmski svemir (ne u Marvelov filmski svemir, mnogi ih miješaju), Dakota Johnson (34) glumi Cassandru Webb, bolničarku koja razvija psihičke moći i postaje heroj protiv svoje volje.

dakota johnson

Film je krahirao na kino blagajnama i dobio izrazito loše kritike, a na internetu je izazvao hrpu otrovnih memova.

Dakota Johnson je rekla kako “nije iznenađena što je ovo krenulo tako kako jest“, dodavši da “Naravno da nije lijepo biti dio nečega što je rastrgano na komadiće, ali ne mogu reći da ne razumijem.”

Za neuspjeh Madame Web Dakota Johnson optužuje studio

Dio problema, prema Dakoti, leži u tome što Hollywood ne vjeruje filmašima da će ostvariti svoju viziju. “Tako je teško snimati filmove“, rekla je. “A u ovim velikim filmovima koji se snimaju – a počinje se događati čak i s malima, što je ono što me stvarno izluđuje – odluke donose povjerenstva, a umjetnost ne prolazi dobro kad je stvaraju povjerenstva. Filmove bi trebali raditi redatelj i umjetnici oko njega, a ne producenti i direktori. Ne možete stvarati umjetnost temeljenu na brojevima i algoritmima.”

dakota johnson

Također je okrivila direktore velikih studija jer ne vjeruju publici. “Već dugo osjećam da je publika izuzetno pametna, a direktori su počeli vjerovati da nisu“, rekla je. “Publika će uvijek moći nanjušiti sr**a.”

druge vijesti