HELLO
Stipe Vukšić

Glumac Brian Cox poznat je po svome britkome jeziku, a nije se suzdržavao ni dok je dijelio svoje mišljenje o prošlogodišnjemu filmu Napoleon i izvedbi kolege mu Joaquina Phoenixa u glavnoj ulozi. “Užasan je“, rekao je Cox (77), tijekom nedavnoga filmskoga festivala u Londonu kada su ga upitali o filmu. “Uistinu užasna gluma Joaquina Phoenixa. Stvarno je užasan. Ne znam što je mislio. Mislim da je to potpuno njegova krivnja i ne mislim da mu je redatelj Ridley Scott pomogao.”

Brian Cox ne libi se kritizirati druge glumce

Cox je dodao da bi on odigrao naslovnu ulogu “puno bolje od” Phoenixa. “Mislim da su mu roditelji dali dobro ime. Joaquin [izgovara se /hvakin/], wacky [eng. otkačen]. To je pomalo otkačena izvedba“, rekao je.

Ovo nije prvi put da je zvijezda Successiona popljuvala nekog kolegu glumca. U svojim memoarima iz 2021., Putting the Rabbit in the Hat, Cox je Johnnyja Deppa nazvaoprenapuhanim” i “precijenjenim“, govoreći o filmu Edward Scissorhands iz 1990.

brian cox

Brian Cox poznat je po svome britkome jeziku i tome što se ne libi kritizirati druge glumce.FOTO: PROFIMEDIA

Suočimo se s tim, ako se pojaviš s takvim rukama i blijedim našminkanim licem s ožiljcima, ne moraš ništa učiniti. A on nije“, napisao je Cox o Deppovoj izvedbi u filmu Tima Burtona. “A kasnije je učinio još manje.”

Na drugom mjestu u knjizi, Cox je napisao da je Steven Seagal, s kojim je glumio u filmu The Glimmer Man iz 1996., “podjednako smiješan u stvarnom životu kao što djeluje na ekranu“.

Nastavio je: “On zrači nekakvom mirnoćom, kao da je na višoj razini u odnosu na nas ostale. I dok je on sigurno na drugoj razini, sigurno nije na višoj.”

Brian Cox čak je kritizirao i stil glume kolege iz Successiona

Cox je također kritizirao poznatu “metodu“ (method acting), vrstu glume u kojoj glumci potpuno „ulaze“ u lik koji tumače, a koju koristi njegov kolega iz serije Succession Jeremy Strong.

brian cox

Brian Cox (u sredini) kritizirao je čak i stil glume svoga kolege iz Successiona Jeremyja Stronga (prvi s desna).FOTO: HBO

To je dosadno. Nemojte me tjerati na to“, rekao je prošle godine u intervjuu za Town & Country. Unatoč njegovim otvorenim primjedbama o Strongovom kreativnom procesu, Cox je naglasio da je Strong (45), “jako nadaren” kao glumac.

On je jako dobar glumac, a ostatak ansambla se slaže s ovim. Ali uživljavanje u lik i ono što lik radi samo je dio skupa vještina“, objasnio je.

Jeremy Strong, koji je glumio Coxova sina u seriji, reagirao je na komentare u intervjuu s GQ-om.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje”, rekao je. “Također mislim da je Brian Cox, na primjer, zaslužio pravo da govori što god želi.”

Cox je podebljao svoj negativan stav o tome glumačkome stilu i u zadnjem intervjuu u Londonu: “To je sve sr**e. To je neka vrsta besmislice. Mi smo samo prenositelji. To smo mi kao glumci. Mi prenosimo energiju” objasnio je.

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024