HELLO
Domagoj Kukec

Umjetnička instalacija Pupoljci ponovno je postavljena u tunelu Grič u sklopu projekta održive umjetnosti u javnom prostoru UpArt i umjetničke platforme Artupunktura koja se odvija u Zagrebu.

Pupoljci Samir Cerić Kovačević HELLO

Instalacija koja potiče na razmišljanje o ponovnoj kreativnoj uporabi predmeta, ima nadopunjen postav u usporedbi s prošlogodišnjim izdanjem, ali i dalje ostaje vjerna temi recikliranja i upcyclinga.

Pupoljci Samir Cerić Kovačević HELLO

Umjetnička instalacija Pupoljci u tunelu Grič oživjet će grad

Pupoljci Samir Cerić Kovačević HELLO

Pupoljci su inspirirani motivima iz prirode, a izrađeni su od odbačenih plastičnih vrećica, cerada, neupotrebljivih kišobrana te ostataka metala. Instalacija istražuje ekološki pristup umjetnosti, propitujući svestranost korištenih predmeta i njihov potencijal za transformaciju u umjetnički rad, uz istovremeno promišljanje o ekološkom utjecaju umjetničkog procesa.

Pupoljci Samir Cerić Kovačević

Projekt UpArt, pokrenula je udruga Umjetnost za grad, potpisuje ga kreativni tim koji čine Jelena Petric, Jelena Malenica i Marta Grbešić (oblikovanje instalacije i postav), Andrija Santro (oblikovanje svjetla), Hrvoje Nikšić (oblikovanje zvuka) i Ana Mikin (razvoj projekta, kreativna direkcija i produkcija).

PROČITAJTE: Sharon Stone otkriva svoje najmračnije tajne- Kako je slikanje postalo njezina terapija nakon moždanog udara!

UpArt je dio platforme za kulturu i umjetnost Artupunktura u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, koja okuplja razna umjetnička događanja i kulturne projekte kako bi potaknula vitalnost grada Zagreba kao kreativnog središta ovog dijela Europe.

Instalaciju je moguće razgledati sve do 1. studenog, svakog dana od 9 do 21 sat.

druge vijesti

novčanica eura mostovi €

Zanimljiva činjenica o novčanicama eura koju sigurno niste znali

Ime valute, euro, službeno je usvojeno 1995. godine. 1996. austrijski dizajner Robert Kalina pobjeđuje na natječaju za dizajn novih novčanica. Svaka od sedam novčanica karakteristične je boje. Na prednjoj strani prikazuje prozora i vrata, a na stražnjoj mostove. U prvotnoj verziji novčanice su noslile prikaze stvarnih mostova Europe poput Ponte Rialta ili Pont de Neuillyja. To se mijenja kako ne bi došlo do prijepora i svađa u EU.

Design

24 lipnja 2024