HELLO
Domagoj Kukec

Još 2013. godine, Miley Cyrus se pobunila protiv svog Disney imidža iz djetinjstva objavivši studijski album “Bangerz”. Turneja Miley Cyrus sada se pamti kao “Bangerz era”, i tada je imala najveće kontroverzije – twerkala je na Robinu Thickeu na dodjeli MTV Video Music Awards, te objavila golišavi glazbeni spot za pjesmu “Wrecking Ball”.

Turneja Miley Cyrus u povodu Bangerz albuma

Ova era kulminirala je njezinom turnejom 2014. godine, koja je dobila ime po albumu i snažno se oslanjala na njezin novostečeni divlji lik. To je uključivalo Mileyn ulazak na pozornicu klizanjem niz ogromnu repliku njezinog jezika, nakon što je postala poznata po plaženju jezika, čak i lizanju čekića u svom glazbenom spotu.

Iako je Mileyna ogromna promjena izazvala kritike roditelja i njezinih bivših Disney obožavatelja, Bangerz turneja polučila je ogroman uspjeh. Zapravo, bila je 16. najprofitabilnija turneja godine i zaradila je 62,9 milijuna dolara. Međutim, Miley Cyrus je sada otkrila da nije “zaradila niti jedan cent” od toga.

Prošlog mjeseca, u povodu 10. godišnjice njezinog nastupa na dodjeli VMAs, pjevačica je objavila svoju novu pjesmu “Used to Be Young”, koja slavi njezin kontroverzni život. To je uskladila s TikTok serijom “Used to Be Young”, u kojoj se osvrće na trenutke iz svoje dosadašnje karijere i nudi obožavateljima uvid u svoj život.

U najnovijoj epizodi serije, Miley Cyrus se prisjetila Bangerz turneje i otkrila da je “sve platila” sama jer nije željela kompromitirati ono što je smatrala da obožavatelji zaslužuju.

Miley Cyrus je također rekla da je njezina vizija za turneju bila tako “izvanredna”, a mnogi su ostali zbunjeni zato što je bila voljna krenuti na veliku turneju iako nije mogla zaraditi novac.

Turneja Miley Cyrus nije bila profitabilna

Govoreći u TikTok videu, glazbenica je rekla: “Bangerz turneja bila je ulaganje u sebe.”

Dodala je: “Nisam zaradila niti jedan cent na ovoj turneji jer sam željela da turneja bude izvanredna. I kad su svi govorili: ‘Zašto to radiš? Otpjevat ćeš 100 koncerata i nećeš zaraditi ništa?’ Rekla sam: ‘Najradije bih investirala samo u sebe.'”

@gottadothetruffleshuffle Pop cumture moments that live rent free in mu brain: Miley & Robin Thicke at the 2013 VMAs will never ever leave #mileycyrus #miley #canstop #vmas2013 #vmas #robinthicke #blurredlines ♬ original sound – Kate

“Dakle, sve sam platila kako bih napravila ono što sam smatrala da ja i obožavatelji zaslužujemo”, zaključila je.

Ovo nije prvi put da je Miley Cyrus podijelila svoja stajališta o turnejama, s obzirom na to da je zvijezda ranije ove godine rekla za britanski Vogue: “Pjevanje pred stotinama tisuća ljudi nije stvar koju stvarno volim. Nema povezanosti. Nema sigurnosti.”