Sementa Rajhard objavila je recept za svoj gulaš. Slavna glumica nazvala je ovaj recept “Malo drugačiji gulaš“, čime mu je dala svoj osobni pečat.
U prilogu donosimo recept za ovo jedinstveno Sementino jelo.
Recept za Malo drugačiji gulaš:
- 1 kg junetine (na kockice) uvaljati u glatko brašno. ZAŠTO U BRAŠNO? Jer daje gustoću hrani, pa je ne morate dodatno zagustiti.
- Meso s jedne i druge strane peći na ulju (nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju), maknuti s vatre i smanjiti plamen (ili temp).
- U mikser staviti 6 režnjeva očišćenog češnjaka i 10 deka narezane pancete i miksati dok se ne dobije gusta smjesa koja daje SAVRŠEN okus gulašu a ujedno je i glavni temeljac gulašu.
- Staviti smjesu na ulje i pržiti dok ne dobijemo tamno žutu boju, te na to ubaciti meso natrag u zdjelu i posoliti.
- U drugom, manjem loncu uzavreti vodu koja će služiti za postupno podlijevanje gulaša tijekom kuhanja
- Dok je vatrica (temp) lagana, na meso još ubacimo tri glavice luka koji nasjeckamo na tanke kolute, i kilu i pol krumpira oguljenog, narezanog na kockice i opet malo posolimo
- Ubaciti jednu žlicu koncentrata rajčice, tri lovorova lista, još malo soli i papra i sve zaliti ali u startu s nekoliko kutljača vode. ZAŠTO? Jer ako stavite previše vode u samom startu, krumpir i meso gube svoja svojstva i okuse.
- Svakih 7-10 min zalijevati gulaš vodom.
- Poklopite zdjelu!
Kuhati sat i 15 min i dolijevati vodu postupno sve dok vam gulaš ne bude dovoljno gust po vašem guštu.
Ovaj jednostavan, no ukusan recept za prefin gulaš jedno je od omiljenih jela slavne glumice.
Svakako ćemo ga isprobati, a uz to s nestrpljenjem iščekujemo nove recepte iz Sementine kuhinje!