HELLO
Domagoj Kukec

Lana Klingor Mihić, osim što je najbolja uzgajivačica pasa u Hrvatskoj, odlična je kuharica.

Ovaj put, ova simpatična poduzetnica ima recept za savršenu carbonaru. Ovo talijansko jelo favorit je mnogih ljudi, a Lana ionako zna što valja u životu.

Recept za jedinu, kako ju Lana naziva, “pravu carbonaru”, nije težak. Poduzetnica je naglasila da za ovaj talijanski specijalitet trebate par sastojaka: tjesteninu, guanciale, žumanjak, grana padano i papar. Uz to, ona “voli dodati mrvicu muškatnog oraščića”.

Lana Klingor je objasnila bitnu stavku ovog nezaboravnog recepta: “Guanciale je slanina od sušenih svinjskih obraza. Ima intenzivniju aromu od pancete, mekšu teksturu i veliki postotak masnoće koja će jelu dati puninu okusa. No ako je nemate, poslužit će i panceta.”

Lana Klingor Mihić oduševila carbonarom

Recept slijedi:
“Nasjeckajte ju na kockice i pržite na tavi dok se ne otopi masnoća. Procijedite i masnoću sačuvajte.
Naribajte grana padano u zdjelu.
Dodajte 5 žumanjaka. Promiješajte pa dodajte otopljenu masnoću i papar. Sjedinite u srednje gustu smjesu.
Stavite kuhati tjesteninu u lonac posoljene i proključale vode, pa ju 2 min prije kraja dodajte u tavu na kojoj je pržena slanina i podlijte 1 šefljom vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte da dodajte smjesu sira i žumanjaka. Voila!
I da, još ako napravite svoju tjesteninu, neusporedivo je i najfinije na svijetu.
Quick tip za home made pasta: koliko brašna, toliko žumanjaka i to je to. Idealno: 250 gr glatkog, 150 gr grano duro, 400 gr žumanjaka, 10 gr maslinovog ulja.”

PROČITAJTE: Tjestenina carbonara – Kako napraviti savršen umak koji će raspametiti sva osjetila

Nakon što je završila posao, prezentirala je svoju savršeno pripremljeno carbonaru.

Njezina kremasta carbonara je za prste polizati, a i mi ćemo definitivno isprobati ovaj recept omiljene Lane!