HELLO
Stipe Vukšić

Nekada popularni komičar i glumac Russell Brand danas je vjerojatno najpoznatiji po skandalima. Nakon što su ga u rujnu četiri žene optužile za seksualno zlostavljanje, sada se suočava s novom optužbom. Ovaj put u pitanju je događaj s filmskoga seta njegove komedije Arthur koji se navodno dogodio u srpnju 2010. i u kojemu je Brand silovao statisticu.

Russell Brand silovanje je počinio na setu, a pomagao mu je netko iz produkcije?

U tužbi, podnesenoj prošloga tjedna Vrhovnom sudu u New Yorku, a koju je prvi objavio Variety, žena – koja se naziva Jane Doe  – rekla je da je Brand “izgledao pripito, mirisao je na alkohol i nosio bocu votke na setuprije nego ju je napao.

Brand, koji je imao glavnu ulogu u filmu “Arthur” iz 2011., zatim je pokazao svoje genitalije ostalim glumcima i filmskoj ekipi, stoji u tužbi.

russell brand silovanje

Brand na setu filma Arthur, 2010.FOTO: PROFIMEDIA

Seksualni napad dogodio se kasnije tog istog dana dok sam bila u kupaonici. Gospodin Brand je ušao za mnom i napao me, a član produkcijske ekipe izvana je čuvao vrata”, stoji u tužbi. “Kao rezultat seksualnog zlostavljanja, patila sam i još uvijek patim od ekstremne neugodnosti, srama i straha”.

Kompanije koje su bile uključene u produkciju – uključujući Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Discovery, MBST Entertainment, BenderSpink i Langley Park Pictures – također se navode kao su-optuženici.

Brand je glumio u romantičnoj komediji “Arthur” (koja je izašla 2011.), remakeu filma iz 1981. s Dudleyjem Mooreom u glavnoj ulozi, uz Helen Mirren, Gretu Gerwig i Jennifer Garner.

Kontroverzni komičar opovrgava sve optužbe

Russell Brand još nije odgovorio na ovu tužbu. Podsjetimo u rujnu su komičara i glumca četiri žene optužile za “silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje” u razdoblju između 2006. i 2013., nakon zajedničke istrage Sunday Timesa i tv kuće Channel 4.

russell brand silovanje

Komičar je u videu na YouTubeu pobio optužbe.FOTO: PROFIMEDIA

Russell Brand, koji je sada prvenstveno youtuber poznat po kontroverznim stavovima, odbacio je optužbe u videu na toj platformi pod naslovom “Dakle, ovo se događa“, u kojem je rekao da “apsolutno opovrgava litaniju zapanjujućih, prilično bizarnih napada“.

Ovaj slučaj je prvi put da optužbe protiv njega dolaze na sud.