HELLO
Domagoj Kukec

Prošlog mjeseca obožavatelji su bili iznenađeni saznanjem da se Joe Manganiello (46) i glumica Sofia Vergara (51) razvode nakon više od sedam godina braka. Par je potpisao predbračni ugovor. Sofia Vergara traži da sud zaštiti njezinu imovinu poštivanjem tog ugovora. Prema Forbesu, Sofia Vergara bila je 2020. godine najplaćenija glumica u Hollywoodu, zaradivši 43 milijuna dolara.

Razvod Sofije Vergare odvijat će se prema predbračnom ugovoru

Sofia Vergara želi zadržati sve svoje prihode koje je ostvarila prije udaje, kao i svoje vlastite prihode za vrijeme njihovog braka, tvrde izvještaji. Nakon završetka serije “Modern Family” 2020. godine, u kojoj je glumila, glumica je postala sudac u emisiji “America’s Got Talent”. Osim novca, Sofia Vergara je također zatražila da predmeti poput nakita, umjetnina i “drugih osobnih stvari” ostanu njezini.

razvod Sofije Vergare

“Sofia je upozorila Joea da poštuje njihov predbračni ugovor. To je uobičajen zahtjev u ranim fazama razvoda”, kaže Chris Melcher, slavni odvjetnik za razvod, partner tvrtke Walzer Melcher & Yoda.

Joe Manganiello ima pravo osporiti predbračni ugovor – kao što to radi supruga Kevina Costnera, Christine – i Sofia Vergara bi morala dokazati da ga je potpisao dobrovoljno, prema kalifornijskom zakonu.

razvod Sofije Vergare

Obiteljska odvjetnica Katherine Miller iz Miller Law Group primjećuje da je podnesak Sofie Vergare “prilično jednostavan”.

Razvod Sofije Vergare vjerojatno neće biti “ružan”

“Budući da postoji predbračni ugovor i jer par nema djece, pod uvjetom da nitko od njih ne izaziva valjanost predbračnog ugovora, pregovori o razvodu trebali bi obuhvatiti samo pitanja koja nisu definirana samim predbračnim ugovorom… poput skrbništva za Bubblesa, objašnjava ona. “Skrbništvo nad kućnim ljubimcima još nije definirano u potpunosti i smjernice su nejasne”, rekla je.

razvod Sofije Vergare

Bubbles je 10-godišnji mješanac chihuahue i pomeranca kojeg je Sofia Vergara usvojila 2021. Bubbles se često pojavljivao na društvenim mrežama bivšeg para. Međutim, izvještaji tvrde da je glumica već pristala dati skrbništvo Joeu Manganiellu.

Što se tiče toga može li Joe Manganiello zatražiti alimentaciju, to je njegovo zakonsko pravo, ali vjerojatno je to već riješeno u predbračnom ugovoru koji je potpisao prije njihovog vjenčanja 2015. godine.

“Alimentacija ili uzdržavanje supružnika pitanje je koje se gotovo uvijek rješava predbračnim ugovorima slavnih osoba. Najvjerojatnije je Joe u ugovoru odustao od bilo kakvih potraživanja za uzdržavanjem”, govori Katherine Miller. “Ako nije odustao od uzdržavanja, tada će moći uspješno zahtijevati uzdržavanje samo ako nije u mogućnosti uzdržavati se vlastitim prihodima i/ili imovinom”, izjavila je.

razvod Sofije Vergare

Kalifornijski zakon omogućuje sucu da poništi odricanje od uzdržavanja supružnika i predbračni ugovor ako bi bilo nemoralno da supružnik ne primi uzdržavanje. Budući da su bili u braku samo sedam godina, Joe bi obično primao uzdržavanje pola trajanja braka, odnosno 3,5 godine. I bit će teže Joeu dokazati da je odricanje od uzdržavanja nemoralno zbog relativno kratkog trajanja njihovog braka. Spol ne bi trebao utjecati na procjenu potrebe za uzdržavanjem, ali muškarcima je teško zatražiti uzdržavanje”, rekao je Chris Melcher.

Glumci nisu imali djece tijekom gotovo deset godina zajedničkog života, pa Melcher i Miller ne predviđaju da će ovaj razvod postati “ružan”. Kruže glasine da je želja Joea Manganiella za djecom odigrala ulogu u njihovom razlazu. (Sofia Vergara je već majka 31-godišnjeg sina Manola iz prethodnog braka.) “Nema razloga zašto ovaj razvod ne bi mogao proći mirno. Nisu bili u braku tako dugo i nemaju zajedničku djecu. Jednostavno su se udaljili i trebali bi ovo moći riješiti prijateljski”, zaključuje Chris Melcher.