HELLO
Stipe Vukšić

Kalifornijski sud prihvatio je žalbu bivše asistentice rokera Marilyna Mansona Ashley Walters te obnovio proces protiv slavnoga glazbenika za seksualno zlostavljanje.

U srijedu je žalbeni sud preinačio odluku nižeg suda te vratio slučaj na početak, prema dokumentima koje je objavio časopis People.

U sudskim podnescima, Walters, među ostalim optužbama, tvrdi da je Manson (čije je pravo ime Brian Warner) na silu gurnuo njezinu ruku u svoje donje rublje, bičevao je, gurnuo u zid, prisilio da ostane budna 48 sati, ponudio je za seksualne usluge svojim prijateljima i suradnici, jednom od nje zahtijevao da stoji na stolici 12 sati i davao joj kokain kako bi je održao budnom. Također tvrdi da joj je prijetio i ucjenjivao je, kako bi osigurao njezinu šutnju.

Proces protiv Marilyna Mansona vraćen je na početak

Vjerujemo da ova presuda jasno pokazuje da sudovi moraju uzeti u obzir represiju izazvanu traumom u pravno obrazloženje zašto se žrtve često javljaju i podižu tužbe godinama nakon što su doživjeli traumu“, rekao je Waltersin odvjetnik u izjavi za People. “Ovo otvara put dopuštajući žrtvama seksualnog napada i uznemiravanja da podignu tužbe protiv svojih zlostavljača onda kada za to budu spremni, a ne u unaprijed određenome roku.”

proces protiv Marilyna Mansona

Manson i supruga Lindsay Usich.FOTO: Getty

Godine 2021. Walters je tužila Marilyna Mansona (54) za seksualni napad, seksualno uznemiravanje i spolnu diskriminaciju. U to je vrijeme tvrdila da, iako se navodno zlostavljanje dogodilo tijekom 2011., slučaj nije otišao u zastaru (kao što je trebao nakon dvije godine) jer je ona potisnula svoja sjećanja do 2020., kada je otišla na terapiju za žrtve zlostavljanja.

Koristeći tzv. „pravilo odgođenog otkrivanja“, koje odgađa ograničenja za žrtve koje zakopaju bolna sjećanja, rok za prijavu nasilja u njezinom je slučaju produljen. Međutim, sudac prvostupanjskog suda naposljetku je odbacio njezin slučaj u svibnju 2022. i rekao da Walters “nije navela činjenice kako bi se pozvala na pravilo odgođenog otkrivanja.”

Ipak, nakon žalbe na višemu sudu ova je odluka preinačena te je predmet poslan natrag na početak.

Ovo nije prvi sudski proces protiv Marilyna Mansona zadnjih godina

Žalba dolazi nakon što je u posljednje dvije godine protiv Mansona podnijeto nekoliko optužbi za seksualno zlostavljanje. U travnju 2021. glumica Esmé Bianco postala je prva koja je podnijela građansku tužbu protiv Mansona. Parnica je riješena u siječnju.

proces protiv marilyna mansona

Mansonje već dvaput optužen u posljednjih nekoliko godina.FOTO: Getty

U rujnu je Marilyn Manson postigao nagodbu sa ženom koja ga je optužila za silovanje, nekoliko dana prije početka suđenja.

druge vijesti