HELLO
Stipe Vukšić

Francuski glumac Gerard Depardieu, koji je već optužen za silovanje u vezi sa slučajem iz 2018., suočava se s još jednom optužbom za seksualni napad u novoj tužbi, piše Variety.

Hélène Darras, francuska glumica, podnijela je prijavu policiji tvrdeći da ju je Depardieu seksualno napastovao tijekom snimanja filma “Disco” iz 2007. Vijest, koju je prva objavila francuska televizija France 2, potvrđena je iz ureda pariškog tužitelja, koji je rekao da “trenutačno interno istražuje pritužbu“.

Francuski glumac optužen je za novi seksualni napad

U procesu smo analize pritužbe kako bismo vidjeli treba li se s njom postupati odvojeno ili kao dio tekućeg slučaja koji proizlazi iz optužbi za silovanje iz 2018.“, rekao je glasnogovornik ureda pariškog tužitelja. Upitan potpada li pritužba pod francuski zakon o zastari, glasnogovornik je rekao da “ovisi kako ćemo je uzeti u obzir i zato je proučavamo i još je nismo prenijeli namjenskoj istražnoj jedinici.”

Glumčev odvjetnik Christian Jean-Palais, izjavio je da „nema komentara“ o novoj tužbi.

francuski glumac

Hélène Darras optužila je glumca za seksualni napad.FOTO: Facebook/Hélène Darras

Protiv Depardieua je 16. prosinca 2020. podignuta optužnica u vezi s optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje povezanih s tužbom koju je 2018. podnijela glumica Charlotte Arnould. Slučaj je prethodno odbačen 2019. godine zbog nedostatka dokaza, ali je ponovno otvoren 2020. godine, a kaznene prijave podignute su u prosincu. Protiv glumca nisu izrečene mjere pritvora.

Hélène Darras je bila jedna od 13 žena koje su podijelile svoja svjedočanstva u istraživačkom izvješću koje je Mediapart objavio u travnju. Nedavno je govorila o navodnom napadu u dokumentarcu pod naslovom “Gerard Depardieu: La chute de l’ogre” (Pad ogra), koji je ovaj tjedan emitiran na francuskom televizijskom kanalu France 2. U dokumentarcu, Darras, koja je u vrijeme navodnog napada imala 26 godina, rekla je da ju je Depardieuzgrabio za struk” i da je njegova “ruka lutala“. Rekla je da je stavljao “ruku na njezinu stražnjicu na uporan način” i predložio da odu u njegovu garderobu. Iako je Darras odbacila njegova navodna udvaranja, rekla je da ju je “nastavio pipkati.”

Gerard Depardieu nastavio je dobivati uloge nakon prve optužbe, ali francuski glumac će sada teško naći posao

Gerard Depardieu je zanijekao sve optužbe u kratkom otvorenom pismu objavljenom u novinama Le Figaro 1. listopada i aludirao na optužbu za silovanje koju je podnijela Charlotte Arnould, čiji su roditelji njegovi stari prijatelji.

Ne imenujući nikoga, Depardieu kaže da je “jedna žena došla u njegov dom prvi put, lagano i spremno zakoračila u spavaću sobu. Danas kaže da je tamo silovana.”

francuski glumac

Nakon što je objavljena istraga Mediaparta  koja je pokazala da 13 žena tvrdi da ih je Depardieu napastvovao, započeli su prosvjedi protiv njegovih daljnjih javnih nastupa.FOTO: PROFIMEDIA

Taj ga slučaj sam po sebi nije spriječio da nastavi glumiti u velikim filmskim projektima, ali njegova je karijera ozbiljno pogođena nakon što je Mediapart objavio svjedočanstva još 13 žena, uključujući Darras, s detaljima o incidentima koji su se navodno dogodili tijekom snimanja 11 filmova objavljenih između 2004. i 2022. godine.

Njegova glazbena turneja “Depardieu Chante Barbara” čak je prekinuta nakon istraživačkog priloga. Na pitanje o izvješću u listopadu, Depardieuov pravni zastupnik rekao je da glumac službeno negira “sve optužbe koje bi mogle biti podložne kaznenom zakonu“.

druge vijesti