HELLO
Domagoj Kukec

Princ Harry morao je odsjesti u hotelu jer se nije pravovremeno najavio kako bi dobio sobu u dvorcu Windsor. Otputovao je u London na WellChild Awards početkom ovog mjeseca i navodno je zatražio da odsjedne u Windsoru – ili bilo kojem drugom kraljevskom domu.

princ Harry

Princ Harry je želio ostati u Windsoru kako bi mogao posjetiti obližnje mjesto gdje počiva njegova baka, kraljica Elizabeta II, koja je sahranjena u kapeli sv. Jurja. No rečeno mu je da se prekasno javio. Princ se prvi put obratio Buckinghamskoj palači kada je potvrdio da će prisustvovati ceremoniji kako bi “slavio inspirirajuće osobine ozbiljno bolesne djece i mladih u Velikoj Britaniji”.

Princ Harry nije mogao odsjesti u dvorcu

Boravak u hotelu je kompliciran u smislu organizacije prinčeve sigurnosti, što je u prošlosti uzrokovalo mnogo drame. Vjeruje se da je Windsor bio Harryjev drugi izbor, nakon što je prvotno pitao je li moguće da odsjedne kod svog oca, kralja Charlesa.

princ Harry

Palača je navodno rekla da je dobrodošao da se pridruži Charlesu u Balmoralu, ali “obje strane su priznale da to jednostavno nije vremenski izvedivo”. Princ Harry bi morao koristiti helikopter ili privatni zrakoplov da bi stigao do Škotske i ne bi imao mnogo vremena s ocem zbog njihovih zauzetih rasporeda.

PROČITAJTE: Princ Harry odbija mirovne pregovore

Ovo je prvi posjet vojvode od kada su on i njegova obitelj izbačeni iz povijesne kuće Frogmore Cottage. Princ Harry i Meghan Markle prethodno su potvrdili da je “zahtjev” za izbacivanjem podnio kralj Charles – s izvorima koji kažu da je to bila izravna posljedica Harryjeve autobiografske knjige “Spare” kojom je “prešao granicu”.

Očekuje se da će se vojvoda vratiti u zemlju u siječnju, kada će se njegov slučaj protiv News Group Newspapers naći pred Visokim sudom.