HELLO
Domagoj Kukec

Nedavni izvještaji unutar kraljevskih krugova pokrenuli su spekulacije o tome da je spremnost princa Harryja za sudjelovanje u mirovnim razgovorima s njegovim ocem, kraljem Charlesom III, uvjetovana sudjelovanjem njegove supruge, Meghan Markle.

princ Harry i kralj Charles

Princ Harry i kralj Charles će razgovarati?

Unatoč očekivanju potencijalnog susreta između kralja Charlesa i princa Harryja, radi pregovora o miru, glasine sugeriraju da vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, neće prisustvovati sastanku.

Ova primjetna odsutnost, iako nije potvrđena, izazvala je rasprave o tome koliko prisutnost Meghan Markle utječe na stav princa Harryja o ovoj temi.

princ Harry i kralj Charles

Insajderi upućeni u situaciju podijelili su uvid u perspektivu princa Harryja.

Prema izvorima citiranim u OK! Magazinu UK, princ Harry nije protiv ideje da stupi u kontakt sa svojim ocem kako bi riješili postojeće napetosti i popravili obiteljske veze. Međutim, čini se da je ključan uvjet prisutnost Meghan Markle na tom važnom susretu.

Navodi se da princ Harry želi osigurati da svakom razgovoru koji se tiče njegovog odnosa s ocem prisustvuje i Meghan Markle.

Princ Harry i kralj Charles mogli bi izgladiti odnos

Duncan Larcombe, cijenjeni analitičar kraljevskih zbivanja, dodao je kontekst situaciji. Analitičar je primijetio: “Činjenica da su obojica izabrali ostati izvan svjetla reflektora dugo vremena može ukazivati na to da bi ovo mogao biti prikladan trenutak da princ Harry i kralj Charles popričaju.” Prolaskom vremena, tvrdi analitičar, mogu se potencijalno ublažiti neke od napetosti koje su narušile njihov odnos.

princ Harry i kralj Charles

Dok se približava posjet princa Harryja Velikoj Britaniji vezan uz dobrotvorni događaj, pojavljuje se još jedan intrigantan aspekt. Navodno princeza od Walesa, Kate Middleton, vjeruje da bi susret između kralja Charlesa i njegovog odmetnutog sina mogao označiti početak puta prema pomirenju. Uključenost Kate Middleton u zagovaranje ovog potencijalnog sastanka ističe želju obitelji da zacijeli i ojača svoje veze.

Iako službene izjave i princa Harryja i kralja Charlesa III još nisu izašle, očito je da je narativ oko ovih događaja nijansiran i slojevit. Uloga Meghan Markle u oblikovanju kontura ovih razgovora je neosporna, što dodaje složenost već napetoj situaciji unutar kraljevske obitelji.