HELLO
Domagoj Kukec

Dom iz snova Nicka Jonasa i Priyanke Chopre pretvorio se u noćnu moru kada je problem s vodom izazvao pojavu plijesni u njihovoj raskošnoj vili u Kaliforniji, što je izazvalo pravnu bitku koja još uvijek traje.

Par je u rujnu 2019. za 20 milijuna dolara kupio luksuznu nekretninu – koja se može pohvaliti sa sedam spavaćih soba, devet kupaonica, kuhinjom, vinskom sobom s kontroliranom temperaturom, unutarnjim košarkaškim igralištem, unutarnjom kuglanom, kućnim kinom, salonom za zabavu, spa prostorijom s parnim tušem, teretanom i sobom za biljar.

Međutim, prema kopiji tužbe podnesene u svibnju 2023. do koje je došao Page Six, bazen i spa počeli su uzrokovati niz problema za tadašnje mladence oko travnja 2020., uključujući “poroznost” koja je poticala razvoj plijesni.”

“U isto vrijeme ili otprilike u isto vrijeme pojavilo se curenje vode na prostoru za roštilj”, stoji u pritužbi.

“Ovo curenje oštetilo je dio unutarnjeg stambenog prostora.”

Nick Jonas Priyanka Chopra

Problemi u kući navodno su učinili prostorijegotovo neprikladnima za život i opasnima za stanovanje iz zdravstvene perspektive.

“Ovo je rezultiralo značajnom štetom zajedno s neuspjehom razmatranja da se kupnja i prodaja ponište”, stoji u tužbi. Nadalje se napominje da Nick Jonas i Priyanka Chopra preko svog povjerenika traže “nadoknadu štete”.

“Alternativno, tužitelju bi se trebali nadoknaditi svi troškovi popravka, plus naknada za gubitak upotrebe i druge štete prouzročene ponašanjem tuženika”, dalje tvrde njihovi odvjetnici.

Nick Jonas i Priyanka Chopra su se s kćeri preselili u drugu nekretninu

Točni troškovi još nisu utvrđeni, ali, prema pritužbi, problemi s hidroizolacijom “prijeći će” 1,5 milijuna dolara, a “opća šteta” procjenjuje se na oko 2,5 milijuna dolara.

Page Six je razgovarao s odvjetnikom Fredom Fensterom, koji zastupa povjerenika i objašnjava da je bilo nekih odgoda zbog činjenice da svi uključeni tuže jedni druge kako bi opovrgli krivnju.

“Upravnik je podnio tužbu protiv građevinara, građevinar je podnio protutužbu protiv podizvođača, podizvođači su podigli tužbe protiv svojih ljudi”, kaže nam.

“Svi koji su radili bit će uključeni, a na graditelju će biti da odluči i dokaže tko je odgovoran za probleme.”

Nick Jonas Priyanka Chopra

U međuvremenu, Nick (31) i Priyanka (41), preselili su se sa svojom dvogodišnjom kćeri, Malti, u drugu nekretninu dok njihova luksuzna kuća popravlja.

Nije jasno kada će se vratiti, ali izvor kaže da u rezidenciji trenutno nitko ne živi i da se ne iznajmljuje.

Nick Jonas Priyanka Chopra

Prema javnim zapisima, čini se da je u kolovozu 2023. — usred sudskog procesa koji je u tijeku — upravitelj sklopio ugovor o povjerenju i ugovor o dodjeli najamnine sa zajmodavcem kuće.

Međutim, Fenster pojašnjava da to nije pokazatelj bilo kakvih financijskih problema Jonasa ili Chopre i da je to jednostavno “standardna operativna procedura” za pružanje “sigurnosti za zajam”.

“Sve dok zajmoprimac, vlasnik nekretnine, plaća mjesečne rate i poreze i sve druge troškove povezane s vlasništvom nad nekretninom, ugovor o povjerenju ostaje na snazi”, dodaje odvjetnik.

Kopija ugovora o dodjeli najamnine pokazuje da najveća glavnica obveze za zakladu Jonasa i Chopre iznosi 1,5 milijuna dolara s datumom dospijeća 2. kolovoza 2053.

“To je standardna praksa koju radi svaka banka u Kaliforniji kako bi osigurala zajam. Inače bi to bio neosigurani zajam”, navodi Fenster.

Što se tiče pravne bitke, kaže da datum suđenja vjerojatno neće biti određen do 2025., ali Jonas i Chopra mogu se slobodno useliti kad god žele unatoč sudskom sporu.

Izvor blizak holivudskom paru dodaje u ekskluzivnoj izjavi za Page Six da su “puno uložili u dom i da su razočarani greškama u gradnji.“

“Kuća je trenutno u obnovi i očekuju da će uskoro biti u savršenom stanju.”