Kao pravi “čovik s mora”, David Skoko oduvijek je bio zaljubljen u ribu.
Od samog lova pa sve do spremanja najukusnijih ribljih specijaliteta na sto načina i posluživanja na tanjuru, poznati hrvatski chef s ponosom ističe svoje korijene koji su mu usadili ljubav prema moru i pripremanju ribe, a sve je bez puno riječi objasnio u video kompilaciji koja je osvanula na njegovom Instagram profilu.
Chef David Skoko od malih nogu “živi more”
U video slajdu koji je David Skoko objavio možemo vidjeti njegove fotografije iz dječačkih dana, na kojima s ponosom drži ulovljene plodove mora i jede ribu, kao i prizore iz današnjice na kojima sprema i s istim guštom jede ono što mu je more dalo.
Fotografije prati poznata pjesma benda Daleka obala “Ruzinavi brod”, čije riječi: “More je izabralo put…”, odlično prate priču koju je poznati hrvatski kuhar htio ispričati.
“Ovo je put… moj put”, napisao je David koji ovo ljeto jedri kad ne sprema nove delicije u kuhinji.
Chef David Skoko volio bi da Hrvati jedu više domaće ribe
Poznati chef nedavno je na Weekend Media Festivalu u Rovinju izjavio kako smatra pravom štetom što se velik dio ulova u hrvatskim vodama izvozi, a Hrvati često jedu ribu koja se uvozi.
Smatra da bi sitna plava riba, koju hrvatski ribari redovito love, također trebala postati interesantna široj publici i češće se nalaziti na tanjuru u domaćim kućanstvima.
Još vijesti iz svijeta celebrityja, kraljevskih dvora, mode, ljepote, glazbe, serija, putovanja i vjenčanja čitajte na Hello! Croatia.