Melkior Bašić objavio je novi recept. Slavni chef oduševio je receptom za lazanje.
Trenutno vlada Baby Lasagna euforija, pa je Melkior odlučio pripremiti male lazanjice.
“Kada u euforiji pred Eurosong pripremite tepsiju lasagna za cijelo selo pa ne znate što s viškom, napravite Baby Lasagne! Na linku imate ideju za finu i interesantnu doradu (link u opisu profila) https://www.babylasagnarecept.com/ Rim Tim Tagi Dim, trk na link! Probajte, javite dojmove i naravno, svi zajedno navijamo za Marka @the_baby_lasagna_ uz baby lasagne. P.S. Na kraju recepta za baby lasagne naći ćete recept za domaće lasagne. Ako nemate ostataka i krećete od početka, imate sve na jednom mjestu”, napisao je u opisu objave Melkior.
Na web stranici www.babylasagnarecept.com chef je objavio detaljan recept:
Što moram znati?
Baby Lasagna je recept koji se naslanja na lasagne koje imate kod kuće – bilo domaće ili kupovne. Ako ne znate što napraviti s ostatkom lasagna koje vam odbrojavaju dane u hladnjaku, ovo je recept koji morate probati!
Namirnice:
- lasagne bolognese 1 kom
- ulje maslinovo 80 ml
- grana padano 40 g
- pesto genovese 1 žlica
Ohlađenu lasagnu izrežemo na malu kocku.
Pripremimo smjesu malo maslinovog ulja umiješanog u pesto genovese.
Na tavu stavimo malo maslinovog ulja te zapečemo Baby Lasagnu sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju.
U lim za pečenje stavimo malo papira za pečenje.
Položimo Baby Lasagnu u lim.
Prije nego što je stavimo u pećnicu, naribamo po vrhu grana padano.
Pečemo dok se ne otopi grana padano na vrhu.
Na tanjur za serviranje stavimo malo smjese od pesta genovese i maslinovog ulja koju smo prethodno pripremili.
Položimo baby lasagnu na tanjur.