Uvijek ju motivira: Ana Gruica otkrila koju pjesmu sluša dok vježba
Ana Gruica oduševila pratitelje plesom i vježbama uz Siu: "Brutalno vojnički, samo jako!"
21 studenoga 2024
Lana zna kako skuhati najbolju hranu.
Lana Klingor Mihić, osim što je najbolja uzgajivačica pasa u Hrvatskoj, odlična je kuharica.
Ovaj put, ova simpatična poduzetnica ima recept za savršenu carbonaru. Ovo talijansko jelo favorit je mnogih ljudi, a Lana ionako zna što valja u životu.
Recept za jedinu, kako ju Lana naziva, “pravu carbonaru”, nije težak. Poduzetnica je naglasila da za ovaj talijanski specijalitet trebate par sastojaka: tjesteninu, guanciale, žumanjak, grana padano i papar. Uz to, ona “voli dodati mrvicu muškatnog oraščića”.
View this post on Instagram
Lana Klingor je objasnila bitnu stavku ovog nezaboravnog recepta: “Guanciale je slanina od sušenih svinjskih obraza. Ima intenzivniju aromu od pancete, mekšu teksturu i veliki postotak masnoće koja će jelu dati puninu okusa. No ako je nemate, poslužit će i panceta.”
Recept slijedi:
“Nasjeckajte ju na kockice i pržite na tavi dok se ne otopi masnoća. Procijedite i masnoću sačuvajte.
Naribajte grana padano u zdjelu.
Dodajte 5 žumanjaka. Promiješajte pa dodajte otopljenu masnoću i papar. Sjedinite u srednje gustu smjesu.
Stavite kuhati tjesteninu u lonac posoljene i proključale vode, pa ju 2 min prije kraja dodajte u tavu na kojoj je pržena slanina i podlijte 1 šefljom vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte da dodajte smjesu sira i žumanjaka. Voila!
I da, još ako napravite svoju tjesteninu, neusporedivo je i najfinije na svijetu.
Quick tip za home made pasta: koliko brašna, toliko žumanjaka i to je to. Idealno: 250 gr glatkog, 150 gr grano duro, 400 gr žumanjaka, 10 gr maslinovog ulja.”
Nakon što je završila posao, prezentirala je svoju savršeno pripremljeno carbonaru.
Njezina kremasta carbonara je za prste polizati, a i mi ćemo definitivno isprobati ovaj recept omiljene Lane!
Ana Gruica oduševila pratitelje plesom i vježbama uz Siu: "Brutalno vojnički, samo jako!"
21 studenoga 2024
Knjiga 'Hip-hop je povijest' vodi nas kroz 50 godina glazbenog pokreta, uz osobne anegdote i detaljnu analizu ključnih trenutaka žanra.
21 studenoga 2024
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024