
Zagrljeni na jahti: Andrej Kramarić sa suprugom Mijom uživa u ljetnoj idili
Andrej Kramarić i supruga Mia pozirali su zagrljeni na jahti.
16 lipnja 2025
Lana zna kako skuhati najbolju hranu.
Lana Klingor Mihić, osim što je najbolja uzgajivačica pasa u Hrvatskoj, odlična je kuharica.
Ovaj put, ova simpatična poduzetnica ima recept za savršenu carbonaru. Ovo talijansko jelo favorit je mnogih ljudi, a Lana ionako zna što valja u životu.
Recept za jedinu, kako ju Lana naziva, “pravu carbonaru”, nije težak. Poduzetnica je naglasila da za ovaj talijanski specijalitet trebate par sastojaka: tjesteninu, guanciale, žumanjak, grana padano i papar. Uz to, ona “voli dodati mrvicu muškatnog oraščića”.
View this post on Instagram
Lana Klingor je objasnila bitnu stavku ovog nezaboravnog recepta: “Guanciale je slanina od sušenih svinjskih obraza. Ima intenzivniju aromu od pancete, mekšu teksturu i veliki postotak masnoće koja će jelu dati puninu okusa. No ako je nemate, poslužit će i panceta.”
Recept slijedi:
“Nasjeckajte ju na kockice i pržite na tavi dok se ne otopi masnoća. Procijedite i masnoću sačuvajte.
Naribajte grana padano u zdjelu.
Dodajte 5 žumanjaka. Promiješajte pa dodajte otopljenu masnoću i papar. Sjedinite u srednje gustu smjesu.
Stavite kuhati tjesteninu u lonac posoljene i proključale vode, pa ju 2 min prije kraja dodajte u tavu na kojoj je pržena slanina i podlijte 1 šefljom vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte da dodajte smjesu sira i žumanjaka. Voila!
I da, još ako napravite svoju tjesteninu, neusporedivo je i najfinije na svijetu.
Quick tip za home made pasta: koliko brašna, toliko žumanjaka i to je to. Idealno: 250 gr glatkog, 150 gr grano duro, 400 gr žumanjaka, 10 gr maslinovog ulja.”
Nakon što je završila posao, prezentirala je svoju savršeno pripremljeno carbonaru.
Njezina kremasta carbonara je za prste polizati, a i mi ćemo definitivno isprobati ovaj recept omiljene Lane!
Kad pomislimo na idealno ljeto, često zamišljamo zvuk valova, miris borova, sunce koje peče kožu i osvježava dušu. Srednja Dalmacija, s raskošnom obalom, šarmantnim gradićima i netaknutim prirodnim ljepotama, nudi upravo to – ljeto koje se ne zaboravlja, već pamti po svim osjetilima.
17 lipnja 2025
Sunce je nezaobilazan dio našeg života – donosi energiju, vitalnost i dobro raspoloženje, no istovremeno je i jedan od najvećih neprijatelja kože. Sve što trebaš znati o utjecaju UV zraka na kožu krije se u razumijevanju njihovog djelovanja, koje može izazvati ne samo neugodne opekline već i ozbiljne dugoročne probleme poput prijevremenog starenja i raka kože. U nastavku otkrivamo kako UV zrake djeluju na tvoju kožu u kratkom roku, ali i što im je zapravo cilj u dugoročnom pogledu, te kako se učinkovito zaštititi.
17 lipnja 2025
Kažu da su neke ljubavi zapisane među zvijezdama, ali kad se Vaga zaljubi u Ribu, to više nije samo ljubav – to je potreba, opsesija, ovisnost. Vaga više ne diše ako Riba šuti. Riba više ne zna gdje završava ona, a gdje počinje Vaga.
17 lipnja 2025
U srcu mirne uvale Tatinja, u mjesto Okrug Gornji na otoku Čiovu, među borovima i maslinama, otvorena je Wala – restoran i lounge koji u svakom detalju spaja ljepotu Mediterana, obiteljsku priču i suvremeni pristup hedonizmu. Smješten na samom rubu kristalno čistog mora, Wala nudi iskustvo koje nadilazi klasičan gastronomski izlazak – ovo je mjesto koje se doživljava svim osjetilima.
17 lipnja 2025
Andrej Kramarić i supruga Mia pozirali su zagrljeni na jahti.
16 lipnja 2025