HELLO
Domagoj Kukec

Većina ljudi, kada ih se pita što treba učiniti s njihovim tijelima kada napuste ovaj svijet, razmatra dvije opcije: pokop ili kremacija. Ako odaberete prvu opciju, vaša obitelj možda će platiti skupocjeni lijes i spomenik; druga opcija će vas smjestiti u lijepu urnu, ili će vas obitelj rasuti među valovima. Do sada biste već trebali znati da članovi klana Kardashian nisu kao većina ljudi – i žena koja ima ormar pun Birkin torbi sigurno neće pristupiti smrti kao mi obični smrtnici.

Kris Jenner izrazila je želju da postane dijamant nakon smrti kako bi olakšala obitelji

Kris Jenner dala je gledateljima uvid u svoje planove nakon smrti. Dok je razgovarala s obožavateljicom, primijetila je i pohvalila ženin prsten – prsten s pepelom njezinog pokojnog djeda pretvoren u dijamant. Iako je priznala da je “malo zabrinuta” zbog toga, taj osjećaj nije dugo trajao.

“Moja je odgovornost da napravim neke planove za budućnost kako se moja djeca ne bi morala brinuti o tome”, rekla je Kris Jenner u intervjuu, referirajući se na svoju odluku da istraži neobičnu praksu naručivanjem staklene vitrine za dijamant i sastankom s predstavnikom tvrtke LifeGem, koja se bavi pretvaranjem pepela u dijamante.

Kris Jenner saznala je da može postati dijamant nakon što umre, ali i da pepeo može biti podijeljen u šest dijamanata, po jedan za svako od njezine djece. Kim Kardashian, kao vječni skeptik, izražava svoje sumnje u cijeli proces: “Jednostavno ne shvaćam kako možete pretvoriti jedno tijelo u dijamante”, kaže ona.

Dijamant nakon smrti pravi se na isti način kojim nastaju prirodni dijamanti

Prema izjavi tvrtke Eterneva, koja se bavi takvim dijamantima, proces je sličan prirodnom stvaranju dijamanata. Normalni dijamanti stvaraju se kada se na ugljik primijeni intenzivna toplina i pritisak, a ovakvi dijamanti se prave uz ugljik koji se nalazi u ljudskim ostacima, a zatim se taj ugljik stavlja u stroj koji replicira isti stupanj kompresije. Nakon toga, kamen će biti izrezan, poliran i, ako se zatraži, graviran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Ako, kao i Kim Kardashian, razmišljate o mogućnosti da vam pomiješaju pepeo s pepelom neke druge osobe u prstenu, nema razloga za brigu. Proces izrade tvrtke Eterneva jamči da se svaki stvara pojedinačno – bez rizika od međusobne kontaminacije. Budući da je stil očito važan onima koji razmatraju pretvaranje u komad nakita, trebate znati da jedina stvar koja razdvaja ovakve dijamante od običnih dijamanata je činjenica da dolaze iz “osobnog” ugljika umjesto “generičkog” ugljika. Inače, anatomski su identični onima koje biste dobili od draguljara.

Na kraju, Kris Jenner se odlučuje da je bolje da ne bude položena u prekrasan set prstenova, izjavivši da bi radije bila pokopana uz ostatak svoje obitelji. Ali ako vjerujete u važnost ostavljanja uspomene za svoju obitelj koju će čuvati nakon što umrete (i imate barem nekoliko tisuća eura), možda biste se mogli uklopiti u ovakav dijamant. Neka vas “Kim” u vašem životu ne spriječi da zasjate čak i nakon što odete.

druge vijesti