HELLO
Domagoj Kukec

Kit Harington postao je slavan kao Jon Snow u popularnoj seriji Igra prijestolja na HBO-u.

Međutim, 37-godišnjakovo vrijeme u središtu pažnje uzrokovalo mu je probleme s mentalnim zdravljem i alkoholizmom.

Kit Harington je 2019. godine otišao na rehabilitaciju zbog alkoholizma. Sada je otkrio da mu je ondje dijagnosticiran poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD).

“Shvatio sam da mi se život oslanjao na to. Srećom, bilo je pravo mjesto u pravo vrijeme. Uspio sam izgraditi novi život od tada”, otkrio je britanski glumac u nedavnoj epizodi wellness podcasta, Hidden 20%.

Harington je priznao voditelju Benu Bransonu da je “ušao u rehabilitacijski centar pijan, otrijeznio se tamo i rekao: ‘Jeb*te se. Ne, hvala'”.

Harington je objasnio da je bio u drugoj rehabilitacijskoj klinici prije nego što je otišao u američki centar. Na tom drugom mjestu je postao svjestan svog ADHD-a.

“Brzo sam otišao odande i rekao: ‘Pokušat ću se nositi s tim sam’, što nije uspjelo nakon otprilike četiri godine”, uzdahnuo je.

Kit Harington Jon Snow ADHD

ADHD je poremećaj koji uzrokuje poteškoće u održavanju koncentracije i impulzivno ponašanje.

No sada, zvijezda “Eternals” je rekao da je “trijezan” i “prisutan”, usredotočen na to da bude otac svom sinu, starom 2 godine, i kćeri, staroj 6 mjeseci.

Djecu ima s kolegicom iz “Igre prijestolja” i suprugom, Rose Leslie.

“Moj um želi ići na svaku drugu stvar u sobi odjednom”, nastavio je, dodajući da je ponekad “nemiran” kada se igra sa svojom malom djecom.

Kit Harington utjelovio Jona Snowa u hit seriji

Harington je primijetio kako mu je u određenim trenucima teško nositi se s glumačkom karijerom i istovremeno biti otac.

“Trenutno mi je prilično teško posvetiti se svom poslu. Ne uspijevam dobro obavljati više zadataka istovremeno”, rekao je.

Dodao je: “Ako mi je u glavi više od jedne stvari, osjećam se preplavljenim. Postajem iznimno nemiran, anksiozan.”

“Glava mi je u potpunom kaosu”, rekao je. “Ne mogu se nositi s tim.”

Što se tiče njegovog iskustva u “Igri prijestolja”, glumljenje lika Jona Snowa od 2011. do 2019. godine imalo je svoje izazove.

Kit Harington Jon Snow

Zbog trenutne slave, Kit Harington kaže: “pokušavao sam projicirati sliku potpune sofisticiranosti o onome što radim, ali zapravo sam bio nekako prestrašen zbog svega.”

Svijest o milijunima očiju koje su ga promatrale i pratile svaki njegov korak, dovela ga je do pada na kraju osme sezone.

“To je opasna rupa u koju se može pasti jer pronalaziš sve loše stvari koje ljudi govore, kao i one lijepe”, rekao je.