HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jeste li se ikada pitali zašto se neki slavni nalaze na crnoj listi prestižnog proizvođača automobila, Ferrarija? Niste jedini. Nedavno su se pojavile glasine o Ferrarijevoj jedinstvenoj sklonosti da zabrani određenim osobama kupnju njihovih vrhunskih vozila.

Među tim slavnim osobama, ime reality TV zvijezde, Kim Kardashian, privuklo je pažnju. Unatoč njezinom zahtjevu za bijelim Ferrarijem, njezina povezanost s osobom povezanom s kriminalnim aktivnostima, navodno ju je dovela na Ferrarijevu neslužbenu crnu listu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Postoje glasine da je Kim Kardashian potpuno na Ferrarijevoj crnoj listi, ali to nije potpuno točno.

Dokumenti sugeriraju da Ferrari ima neslužbenu crnu listu za slavne osobe koje ruše imidž brenda, prilagođavajući ili brzo preprodavajući njihove automobile. Kimino ime povezano je s ovom listom. Ferrari je potvrdio da zadržava pravo biranja tko može kupiti njihove ekskluzivne, limitirane modele. Kim i drugi s liste ne mogu kupiti te modele, međutim i dalje mogu kupovati redovne Ferrarije, odnosno klasične proizvodne aute koji se mogu kupiti u auto salonima.

Crna lista Ferrarija postoji kako bi održali standarde brenda

Točan razlog za ograničenja prema Kim nije potvrđen. Neke teorije sugeriraju da bi to moglo biti povezano s Ferrarijem koji je dobila na poklon 2011. godine. Sve u svemu, Kim ne može dobiti super ekskluzivne Ferrarije, ali ima pristup mnogim drugim luksuznim markama automobila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Ferrarijeva politika o posebnim izdanjima je prilično ekskluzivna i usmjerena na održavanje luksuznog imidža brenda. Ove posebne i limitirane modele obično rezerviraju za svoje najlojalnije i najpronicljivije kupce. Ovaj pristup osigurava da vlasnici održavaju standarde brenda u smislu održavanja i javnog prikaza. Ferrari ima strogu politiku protiv neovlaštenih prilagodbi i preprodaje automobila ubrzo nakon kupnje, jer bi to moglo potencijalno razrijediti ekskluzivnost i prestiž brenda.

Posljedice ove odluke snosit će obje strane

Ovakva događanja donose negativne i pozitivne posljedice za Kim ali i za sami brend. Biti povezan s crnom listom, čak i neslužbenom, moglo bi narušiti Kiminu sliku osobe koja ima pristup svemu. Moglo bi se sugerirati i da je Ferrari ne smatra visoko vrijednim kupcem. Ako se Kim prikazuje kao ljubiteljica automobila, nemogućnost dobivanja najpoželjnijih Ferrarija mogla bi naštetiti tom imidžu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ferrari (@ferrari)

Kimina baza obožavatelja možda neće pridavati veliku pažnju ovom specifičnom brendu. Kim ima široku paletu luksuznih automobila i njezino bogatstvo nije vezano uz posjedovanje određenog Ferrarija. Neki bi mogli vidjeti ovo kao reklamni trik Ferrarija ili čak same Kim kako bi generirali medijsku pažnju. Reality zvijezda još uvijek može kupovati mnoge druge luksuzne automobilske marke i pokazivati ih, potencijalno preusmjeravajući fokus s Ferrarija.

Situacija vjerojatno neće prouzročiti veliki udarac na javni imidž Kim Kardashian. Evo zašto: Kimina slika već je snažno povezana s luksuzom i bogatstvom. Neposjedovanje specifičnog Ferrarija možda neće biti veliki problem za njezinu publiku. Uz dobar PR, Kimina ekipa mogla bi smanjiti važnost ove situacije ili se fokusirati na druge luksuzne automobile koje posjeduje. Sama “crna lista” nikada nije službeno potvrđena, pa je sporne navode lako odbaciti kao glasine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kardashian Car Collection (@kardashcars)

Kim Kardashian može kupiti bilo koji model Ferrarija koji nije iz limitirane serije, unatoč glasinama koje sugeriraju suprotno. Ferrari je 2022. godine izjavio da nikome ne zabranjuju  kupnju njihovih automobila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ferrari (@ferrari)

druge vijesti