HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kanye West ponovno je podigao prašinu. Ovaj put odjećom koju je nosio tijekom zabave u povodu izlaska njegovog novog albuma “Vultures”.

Slavni reper (46) predstavio je svoj nadolazeći kolaboracijski album s Ty Dollar Signom u Miamiju u ponedjeljak navečer na “Vultures Rave” i nekoliko puta se popeo na pozornicu obučen u potpuno crnu odjeću sa šiljastom crnom kapuljačom koja jako podsjeća na odjeću kakvu nosi rasistička neonacistička skupina Ku Klux Klan (oni nose bijelu odjeću i kapuljače, ali dizajn je gotovo identičan).

Kanye West kontroverze izaziva gdje god se pojavi

Ovo nije prvi put da Kanye koketira s ikonografijom Klana.

Kao što se fanovi možda sjećaju, spot za pjesmu iz 2013. “Black Skinhead”, napisan kao “BLKK SKKKN HEAD” na YouTubeu, sadrži tri crne kapuljače kao uvodni vizual.

kanye west kontroverze

Na koncertu je repao sa suradnicima s albuma, uključujući repera Ty Dollar Signa.FOTO: PROFIMEDIA

Kako se video nastavlja, broj kapuljača se povećava i postaje pozadina na kojoj AI verzija Kanyea izvodi cijelu pjesmu.

Tijekom koncerta, West je zabavio publiku odsviravši nekoliko pjesama s nadolazećeg projekta, poput “Everybody” koja sadrži sample Backstreet Boysa i “New Body” s Nicki Minaj.

Kanyeova najstarija kći, North, kasnije mu se pridružila na pozornici kako bi izvela stih na pjesmi s albuma pred gomilom zvijezda koja je uključivala mnoge suradnike na albumu kao što su Offset, Kodak Black, Chris Brown, Playboi Carti, Lil Durk i Freddie Gibbs.

Nakon nastupa, fanovi su se odmah oglasili na društvenim mrežama i osudili reperov izbor odjeće.

Kanye West kontroverze izaziva antisemitskim ispadima već neko vrijeme

Kanye nosi KKK kapuljaču, a crnci šut. J*** njega i njegovu glazbu brate“, napisao je jedan korisnik.

kanye west kontroverze

Kanye je nosio crnu odjeću vrlo sličnu odori KKK-a.FOTO: PROFIMEDIA

Ovo nije prvi put da Kanye spominje KKK, zašto ste svi šokirani“, našalio se drugi.

Samo opaska da je Kanye West antisemit. On mrzi Židove i želi njihovu smrt. Zlostavlja žene. On je odvratno ljudsko biće”, primijetila je treća osoba.

Kanyeov izbor pokrivala za glavu samo je vrhunac kontroverznih poteza posljednjih par godina, koji uključuju brojne uvrede te rasističke i antisemitske ispade.

druge vijesti