HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Slavni glumac Jake Gyllenhaal (42) upravo je objavio svoju prvu knjigu, slikovnicu “The Secret Society of Aunts and Uncles“ (Tajno društvo teta i ujaka), a ona uključuje neočekivanu referenciju na jedan od najvećih promašaja njegove karijere: Disneyjevu filmsku adaptaciju videoigre “Prince of Persia: The Sands of Time“ iz 2010.

Ne samo da je film kada je izašao dobio katastrofalne reakcije i od kritičara i od publike, uključujući obožavatelje originalne videoigre, nego je danas i u središtu rasprave o političkoj (ne)korektnosti u Hollywoodu, s obzirom na to da je bijeli glumac Jake Gyllenhaal u filmu igrao lik Perzijanca.

Jake Gyllenhaal postao je pisac za djecu

“Tajno društvo teta i ujaka”, koje su napisali Gyllenhaal i njegova najbolja prijateljica Greta Caruso, prati 10-godišnjeg ambicioznog plesača koji odlazi u avanturu sa svojim ujakom. Kako je izvijestio Entertainment Weekly, ilustrator knjige Dan Santatubacio je referenciju“ na film “Princ od Perzije”.

U trenutku kada dječak pokušava plesati pred publikom, jedan član publike drži plakat za predstavu pod nazivom “Persians”, što je očita referenca na Jakeov neuspjeh. Jake Gyllenhaal je opisao trenutak u knjizi kao najnižu točku glavnoga lika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jake Gyllenhaal (@jakegyllenhaal)

To je bio Dan Santat. On je to potajno napravio prije tiskanja, ja to nisam odobrio“, rekao je Gyllenhaal za EW kroz smijeh. “Ne znam odakle je to došlo.”

Dan voli ubacivati komadiće humora, čak je uspio i krivo napisati moje ime na poleđini i morali smo staviti naljepnicu s dva A”, nastavio je. “Pretpostavljam da je to bila Danova šala na moj račun.”

Jake Gyllenhaal danas se srami ove uloge

Gyllenhaal je priznao Yahoo Entertainmentu 2019. da je pristajanje na ulogu “Princa od Perzije” bilo “lapsus” i da ta uloga na kraju nije bila prava za njega.

jake gyllenhaal

Uloge u Princu od Perzije Jake se danas srami.FOTO: PROFIMEDIA

Mislim da sam mnogo naučio iz tog filma. Provodim mnogo vremena razmišljajući o ulogama koje biram i zašto ih biram”, rekao je Gyllenhaal u to vrijeme. “I sigurno ćete nekada pogriješiti i reći: ‘To nije bilo dobro za mene’ ili ‘To nije bilo prikladno za mene. Bilo je mnogo takvih uloga. A onda je bio i niz uloga koje su bile prikladne”.