HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Otkako je Taylor Swift objavila novi album The Tortured Poets Department, obožavatelji su pretvorili jedan stih iz pjesme “Who’s Afraid of Little Old Me?” u meme.

Društvene mreže pune su ljudi koji su citirali rečenicu “You wouldn’t last an hour in the asylum where they raised me” (“Ne bi izdržao ni sat vremena u ludnici u kojoj su mene odgojili“), a sada se trendu priključila čak i Monica Lewinsky. Čini se da je aktivistica (50) spomenula svoju aferu s bivšim predsjednikom Billom Clintonom (77) tijekom njegovog predsjedničkog mandata u objavi na X-u (bivši Twitter) od srijede 24. travnja.

Monica Lewinsky podijelila je stih Taylor Swift uz sliku Bijele kuće

Poput mnogih drugih na društvenim mrežama, Lewinsky je citirala stih. U tweet je uključila i fotografiju Bijele kuće. Čini se da je meme referenca na njezin zloglasni skandal.

Lewinsky je izjavila da je imala devet seksualnih susreta s bivšim predsjednikom između 1995. i 1997., kada je bila pripravnica u Bijeloj kući za vrijeme Clintonove administracije. Vijest o skandalu izbila je u siječnju 1998. Iako je Clinton isprva slavno rekao: “Nisam imao seksualne odnose s tom ženom, gospođicom Lewinsky,” kasnije je priznao da je imao vezu s Lewinsky. Zbog toga slučaja, ali prvenstveno zbog laganja pred sudom, Clinton je skoro opozvan s funkcije američkoga predsjednika.

Monica Lewinsky protagonistica je najpoznatijeg skandala ikad

Skandal je inspirirao bezbroj knjiga, TV serija, dokumentaraca, filmova i parodija, uključujući mini-seriju Impeachment: American Crime Story iz 2021.

Nakon skandala, Monica je postala aktivistica, zalažući se protiv internetskog zlostavljanja, a svoju je platformu koristila da podijeli svoje iskustvo tijekom medijske pomame oko skandala Clinton. U siječnju 2023. Lewinsky se osvrnula na skandal za svoju 25. obljetnicu u eseju za Vanity Fair.

monica lewinsky

Monica Lewinsky dvije je godine radila kao pripravnica u Bijeloj kući.FOTO: Profimedia

Esej je bio u obliku popisa stvari koje je naučila i načina na koji je odrasla u četvrt stoljeća od skandala. “Možete donijeti ispravnu odluku i još uvijek žaliti“, napisala je. “Možete samo pokušati integrirati svoje prijašnje ja s onoliko suosjećanja koliko možete skupiti.”

druge vijesti