HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Halle Berry ne boji se govoriti o “malo prljavoj riječi” – menopauza – i želi da je Hollywood sluša.

Oscarom nagrađena glumica razgovarala je s prvom damom SAD-a Jill Biden na jednome eventu o zdravlju žena, i tamo je najviše vremena posvetila upravo govoru o menopauzi.

Prije svega, moj ego mi je rekao da ću preskočiti [menopauzu]“, rekla je Berry. “U izvrsnoj sam formi. Zdrava sam, pa to tjera na pomisao: Oh, mogu podnijeti menopauzu. Pravilno ću se hraniti, vježbati i preskočit ću sve to. Ali bila sam tako neinformirana u to vrijeme, voljela bih da sam znala tada.”

Kako se ispostavilo, intimni trenutak s dečkom Van Huntom doveo ju je do otkrića da je u perimenopauzi.

Halle Berry ginekolog je prvo rekao da ima herpes, a zapravo je u pitanju bila perimenopauza

Dakle, konačno sam upoznala muškarca svojih snova i ne znam, možda neke od vas znaju za moje probleme s vezama“, rekla je Berry ismijavajući se sa svoja tri “propala” braka. “U 54. godini pronašla sam svog tipa. Perimenopauza mi nije ni na kraj pameti jer je preskačem. Dakle, seksamo se i sve je super” “Nisam znala da će ovo ispričati“, ubacila se Jill Biden i nasmijala publiku.

Ujutro se probudim, odem u kupaonicu i pogodite što? Osjećam se kao da imam žilete u vagini.” Biden se opet ubacila: “Moja kći je ovdje u publici.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Glumica je ispričala da je odmah otišla svom ginekologu, koji ju je dodatno zbunio. “On kaže, ‘Halle, imaš novog tipa, zar ne?” Rekla sam ‘Da, stvarno sam uzbuđena.’ Rekao je: ‘Opet si zabrljala… imaš najgori slučaj herpesa koji sam ikada vidio.’

Njezin ginekolog napravio je dodatne pretrage, ali je bio uvjeren da ima herpes. Berry je rekla da je otišla razgovarati s Huntom – koji je bio šokiran jer je rekao da nema herpes. Oboje su se testirali.

Nitko od nas nema herpes“, rekla je Berry. “Shvatila sam zatim da je to bio simptom perimenopauze.”

Halle Berry bi voljela da su je upozorili na simptome perimenopauze

Berry je rekla da bi voljela da su je ljudi upozorili da “postoje stvari koje možete učiniti kako biste u ovo doba života stigli na elegantniji način“.

Moj liječnik nije imao znanja i nije me pripremio, tada sam shvatila: ‘O moj Bože, moram upotrijebiti svoju platformu da govorim o tome“, objasnila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Biden se složila i dodala kako je preventivna medicina vrlo važna. “Nemamo odgovore“, izjavila je prva dama, objasnivši da je dobila proturječne informacije o tome preporučuje li se hormonska terapija ženama u menopauzi.

Sa svim novcem koji vi i predsjednik Biden ulažete u igru, imat ćemo više informacija. Moći ćemo živjeti bolje, zdravije i duže. Trenutno, žene žive dulje od muškaraca, ali žive u lošem zdravlju“, rekla je Berry u jednom trenutku. “Ako živite lošeg zdravlja, zašto živjeti duže? Koja je svrha?”

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024