HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gwen Stefani se osjeća sve samo ne vraški dobro dok sluša pjesme svoga benda No Doubt.

Ne mogu slušati puno pjesama jer mi tako jasno govore”, rekla je pjevačica (54), u jednoj radijskoj emisiji ranije ovog tjedna. “I to je kao, znate, kajete se zbog pogrešaka iz prošlosti. Većina pjesama govori o tome.”

Nastavila je: “Ako izgovorim naslov pjesme ‘Ex-Girlfriend’, čak i kad to izgovorim, skoro povratim u usta. Jednostavno znati tko sam bila u tom trenutku kad sam napisala tu pjesmu, a što sada znam o životu? ‘O, moj Bože.’ To te jednostavno vrati natrag.”

Gwen Stefani često je u tekstove pjesama upletala detalje iz vlastitoga života

Gwen Stefani nije pojasnila na koje je “pogreške” mislila, ali poznato je da piše pjesme o svojim osobnim odnosima. Hit grupe No Doubt iz 1995. “Don’t Speak” zabilježio je prekid između nje i basista Tonyja Kanala, s kojim je bila u vezi od 1987. do 1994. “Ex-Girlfriend” je u objavljena 2000. i poslužila je kao posveta tadašnjem suprugu Gavinu Rossdaleu.

Par, koji ima sinove Kingstona, Zumu i Apolla, bio je zajedno 14 godina prije razvoda 2015. godine. U pjesmi, Stefani pjeva: “You say you’re gonna burn before you mellow.” Stihovi su referencija na pjesmu Gavinovog benda Bush “Dead Meat”, gdje stihovi glase: “I’m doing you in tomorrow, I’ll burn before I mellow.”.

gwen stefani

Gwen Stefani bila je pokretačka snaga benda No Doubt.FOTO: Profimedia

No Doubt su postojali gotovo deset godina prije nego što je njihov prvi hit singl, “Just a Girl”, stigao u radijski eter 1995. Njihov posljednji album, Push and Shove, izašao je 2012. prije nego što su konačno krenuli različitim putevima i usredotočili se na solo projekte. U siječnju je bend otkrio da će se ponovno okupiti za glazbeni festival Coachella 2024., koji počinje 12. travnja.

Stefani možda ima komplicirane osjećaje o svojoj staroj glazbi, ali pop zvijezda je rekla da je biti na pozornici i nastupati uživo potpuno drugačije iskustvo.

Mnogo puta ćete biti na turneji i izvoditi pjesme koje se ponavljaju, ali nije riječ o pjesmama, svaku večer ste s novim ljudima i oni primaju pjesme“, objasnila je. “Ne mogu vjerovati da sam izabrana za ovakav život jer je to tako nevjerojatan način da se izraziš i upoznaš. A pjesme to čine.”

Gwen Stefani bila je pokretačka snaga ponovnog okupljanja svog benda

Coachella će obilježiti prvi nastup No Doubta kao benda nakon devet godina. Prošlog mjeseca, izvor je ekskluzivno rekao za Us Weekly da se već neko vrijeme priprema ponovno okupljanje, a Gwen Stefani je bila pokretačka snaga. Dok im je drugi insajder rekao da Kanal, gitarist Tom Dumont i bubnjar Adrian Youngnisu bili zainteresirani za tu ideju” kada ju je ona iznijela u prošlosti, sada su se svi sretno složili.

Kad je tim s Coachelle čuo da su razgovarali i dao im ponudu, to je stvarno učvrstilo odluku o ponovnom okupljanju“, objasnio je izvor. “Cijela grupa ima neke ideje za novi materijal i otvoreni su za turneju neposredno nakon nastupa.”

gwen stefani

No Doubt ponovno se okuplja za Coachellu u travnju.FOTO: Profimedia

Kada je prošli mjesec razgovarala s Peopleom, Stefani je rekla da je “potpuno preplavljena” uzbuđenjem obožavatelja i ljubavlju koju je bend dobio.

Definitivno imam taj osjećaj u svom želucu i mislim, ‘O, moj Bože! Što?’ Bit će nevjerojatno” rekla je. “Bit će super. Jednostavno: popni se na pozornicu i radi ono što uvijek radimo, a to je svirati našu glazbu i pokušati se povezati i biti toliko zahvalni što smo dobili ovu nevjerojatnu karijeru kakvu nikada nismo očekivali.”