HELLO
Domagoj Kukec

Dokumentarac Davida Beckhama otkriva detalje iz njegove svakodnevice.

David Beckham bio je poznat po preciznosti na terenu.

Dokumentarac Davida Beckhama

U ekskluzivnom isječku iz novog Netflixovog dokumentarca o Beckhamu, bivša nogometna zvijezda i otac četvero djece otkriva da je jednako pedantan kad je riječ o čistoći kuhinje.

“Kuhao sam ovdje prošle noći”, kaže David (48) redatelju dokumentarca Fisheru Stevensu, nakon što mu je pripremio šalicu kave te se naslonio pored svog kuhinjskog štednjaka. Dodaje, “Prilično je čisto, jer jako dobro čistim.”

Dokumentarac Davida Beckhama na Netflixu otkrit će sve

Ipak, ovaj Beckhamov talent prolazi gotovo neprimijećen, šali se sa Stevensom, dok njegova supruga, Victoria Beckham, sluša za stolom u susjednoj sobi. “Iskreno, nisam siguran da moja žena to dovoljno cijenjeni”, otkriva David Beckham i zatim opisuje svoj noćni ritual.

“Činjenica je da kada svi odu spavati, ja obiđem cijelu kuću, očistim sve, ugasim svjetla, provjerim je li sve uredno, buduć da mrzim ući u kuhinju ujutro i da su tu šalice i tanjuri i zdjele… To me umara.”, dodaje, “Obiđem sve, očistim, odrežem fitilje svijeća, očistim staklo.”

Dokumentarac Davida Beckhama

Priča o ovom legendarnom sportašu ispričana je u četiri dijela, kroz različite perspektive. Uključuje intervjue s njegovim roditeljima, bivšim suigračima i njegovim trenerom u Manchester Unitedu, Alexom Fergusonom.

Sve to bilo je fascinantni materijal za Fishera Stevensa, koji za PEOPLE kaže da je uvijek bio obožavatelj nogometa, ali da nije imao pojma koliko je David Beckham dobar igrač – sve dok se nije sastao s legendom kako bi razgovarali o dokumentarcu o njegovom životu.

PROČITAJTE: Brooklyn Beckham otkriva tajni recept za uspjeh u kuhinji – Evo zašto su mu hejteri zavidni!

“Proučavao sam ga malo i onda sam se sastao s njim. Rekao sam mu, ‘Bio si stvarno dobar'”, kaže Fisher Stevens, 59-godišnji redatelj dokumentaraca i bivši član Successiona. Redatelj dodaje: “Nije bio onakav kakvog sam očekivao. Bio je vrlo otvoren. Rekao je, spreman sam. Želim ispričati svoju priču prije nego što to učini netko drugi. A onda sam počeo istraživati i pomislio sam, ‘Bože, život ovog tipa je lud. Lud.’ Nisam imao pojma. A onda kada sam se sastao s njim i Victorijom, pomislio sam, oh moj Bože, bit će zabavno. Bit će dobro. Bit će zabavno i bit će teško, i bit će sjajno.”

Dokumentarac usredotočen na odnose u životu Davida Beckhama

Snimajući dokumentarac o Davidu Beckhamu, redatelj kaže da je jedan od njegovih ciljeva bio usredotočiti se na odnose u Beckhamovom životu. “Znao sam da želim napraviti priču o obitelji, očevima i sinovima”, kaže. “Otac kao njegov pravi otac, otac kao Sir Alex Ferguson, otac kao svi očinski likovi koji guraju ove elitne sportaše da postanu ono što jesu. I znao sam da će to biti vrsta ljubavne priče o njemu i njegovoj ženi, njemu i njegovoj obitelji jer su tako čvrsta zajednica. Nisam shvatio dok sam bio s njima koliko su čvrsti.”

Dokumentarac Davida Beckhama

I dok je dokumentirao uspone i padove u Beckhamovoj karijeri, Fisher Stevens kaže da ga je iznenadila sposobnost sportaša – uključujući njegovu pažnju na detalje.

“Postoji neka vrsta topline u njemu, on sluša i topao je i čini se da puno brine o ljudima”, kaže redatelj. “Ima nevjerojatan estetski osjećaj. Nije obrazovan, nimalo intelektualan, ali ima urođenu inteligenciju za čitanje ljudi.”

PROČITAJTE: David Beckham najveći je zaljubljenik u Hrvatsku, a evo i zašto

Fisher Stevens dodaje, “Zanimljivo je kada je igrao, ljudi bi govorili da Beckham vidi teren bolje od bilo koga. Dio njegove genijalnosti bio je u tome što je tri koraka ispred. U njegovom umu, mislim da je uspio to prenijeti u stvarni život gdje zaista vidi i daje, a možda je to razlog zašto je vrlo dobar u poslu, dobar s ljudima. On vidi što se događa. On je prisutan na mnogo načina, i to je talent.”