HELLO
Domagoj Kukec

Damir Kedžo slavni je pjevač koji se voli opustiti nakon ugodnog dana uz čašicu. Često voli predahnuti od krcatog rasporeda i uživati u čarima života.

Omiljeno piće brojnih Talijana vizualno fantastično izgleda sa svojom primamljivom narančastom bojom, pogotovo kad se posluži hladno, uz krišku naranče.

Ovaj Riječanin uživa u talijanskim običajima koji uključuju guštanje uz finu hranu i pića te pronalaženje balansa između posla i ugađanja sebi.

Damir Kedžo zna da je od presudne važnosti pronaći vremena za sebe kako ne bi pregorio od obaveza kojih ima na svim stranama.

Glazbenik se tako nedavno temeljito pripremao za natjecanje na Dori. Očarao je publiku svojom pjesmom Voljena ženo, a publika i gledatelji su zbog teksta pjesme i pjevačevog outfita padali u trans.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAMIR KEDZO (@damirkedzo)

Koje je omiljeno piće ovog multitalentiranog umjetnika?

Pa, to je Aperol Spritz. Strukturu ovog laganog aperitiva čine naranče, encijan, rabarbara, aromatično bilje i cinchona – plodovi koji rastu u blizini Pijemonta.

Prosecco čini bazu ovog kultnog pića, te je preliven živahno-narančastim Aperolom, blago gorkim aperitivom fokusiranim na citruse s biljnim notama, nakon čega slijedi gazirana voda. Na kraju, koktel je okrunjen kriškom naranče.

Iako se osobne preferencije razlikuju, najbolji način da napravite Aperol Spritz je upravo kao što to rade u Italiji: uzmite čašu za vino napunjenu ledom i upotrijebite kombinaciju odbrojavanja: 3-2-1; ili, tri dijela prosecca, dva dijela Aperola i jedan dio gazirane vode.

Miješanje napitka tim točnim redoslijedom također eliminira potrebu za miješanjem, jer će se tekućine same savršeno stopiti! Uživajte!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAMIR KEDZO (@damirkedzo)

druge vijesti